Menu

28. maj 2021

Direktør i Dansk Byggeri stiller spørgsmål til TRUST

I de næste par uger lader vi en spørgsmålsstafet om TRUST gå rundt mellem en række personligheder fra byggebranche – de stiller et spørgsmål om strategiske partnerskaber og TRUST giver svar.

Michael H. Nielsen

Michael H. Nielsen, Direktør i Dansk Byggeri, er den første branchepersonlighed, der tager stafetten og spørger TRUST:

”Hvordan forholder parterne i TRUST sig til muligheden for at skalerer strategiske partnerskaber ned ad – til fx mindre omfang – økonomisk – og måske også kortere løbetid. Dette for at få perspektiver på om strategiske partnerskaber har en berettigelse for mindre bygherrer og også mindre virksomheder på såvel udførende som rådgiversiden”.


Kim Thinggaard, partnerskabsdirektør i TRUST, svarer: 

Umiddelbart ser vi ikke nogen barriere ift. At en bygherre med mindre porteføljer vælger det strategiske partnerskab som samarbejdsform. Partnerskaber handler om at udnytte den værdi, der bliver skabt gennem gentagelser. Det handler både om de byggefaglige gentagelser; at man ikke behøver at designe den gode løsning to gange. Og det handler også om den ”relationelle gentagelse”. Det er den værdi, der opstår, når et team af byggefaglige mennesker løser flere projekter i streg, og derved får opbygget den tillid, der løser konflikter og skaber mest muligt byggeri for pengene.

Egedal kommune er et eksempel på et mindre strategisk partnerskab med fokus på gentagelseseffekt. Egedal valgte at placere tre skoler for et beløb på kr. 400 mio. i et strategisk partnerskab. Og man kunne fint gå endnu længere ned i rammebeløb. Hvis en kommune har fire – fem institutioner, der skal nybygges eller renoveres, eller en boligforening f.eks. har fire – fem tagrenoveringer, så er der basis for at høste fordelene af et strategisk partnerskab. Et partnerskab der er sat sammen i størrelse og med kompetencer, der passer til opgaveporteføljen.

På et mindre partnerskab vil man også fra dag ét kunne involvere fagentreprenører og specialister, og dermed både udnytte volumen i indkøb og få deres viden integreret i udvikling af løsningerne – og dermed reducere risici.

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

TRUST afleverer otte byggerier til skolestart

Læs mere her

TRUST vinder Procesprisen til Building Awards 2019

Få historien her

TRUST direktør: Her er de 3 vigtigste erfaringer, jeg har gjort i det strategiske partnerskab

Læs mere her

Produktivitet: Vi skal have mest muligt renovering for pengene

Læs mere her

Genbrugskonkurrence resulterede i Danmarks smukkeste affaldsskur

Få historien her