Menu

Ingen adgang uden ID-kort: Byggeplads lukker af for social dumping

Med en aflukket byggeplads og et ID-kortsystem sikrer Enemærke & Petersen, i samarbejde med Københavns Kommune, at social dumping holdes for døren

– Du kan ikke komme ind uden et ID-kort. Så simpelt er det, lyder det fra byggeleder Søren Constantin Brun ved indgangen til byggepladsen på Amager, hvor ByK Med TRUST er i færd med at bygge en ny daginstitution tæt op af Skolen på Amagerbro.

Byggepladsen fremstår næsten som et fort bestående af ID-kontrol, fastlagte gennemgangsstier, krydsfinerplader og fast hegn. I samarbejde med Københavns Kommune har Enemærke & Petersens nemlig lavet en helt aflukket byggeplads og indført ID-kontrol ved indgangspartiet til pladsen.

Det betyder, at alt fra byggeledere og håndværkere til underentreprenører og gæster skal benytte et ID-kort for at få adgang til pladsen. Alt sammen for at holde social dumping for døren og øge sikkerheden for skoleeleverne i ”baghaven” og håndværkerne på pladsen.

Københavns Kommune har siden årsskiftet arbejdet målrettet for at komme dårlige arbejdsforhold og snyd med løn i byggeriet til livs. På pladsen ved Amager sker der ved hjælp af et indtjekningssystem ved indgangen, hvor alle besøgende på pladsen registreres i et computersystem:
– Hvad enten det er en udefrakommende underleverandør eller vores egne byggeledere, så kan vi se det fra skurvognene på vores computerskærme via ID-kortsystemet. Det er med til at sikre, at vi ikke har uvedkommende på pladsen, og håndværkere med ID-kort registreres, så der efterfølgende er mulighed for at tjekke at deres lønsedler er i orden, siger byggeleder Søren Brun Constantin.

En ekstra sikkerhed

Samtidig spiller byggepladsens tætte placering på en skole en vigtig rolle for det store fokus på sikkerhed:
– Skoleelevernes sikkerhed er vores topprioritet, for det er jo egentlig os, der er gæster ved deres skole. ID-kortsystemet og de mange fysiske barrierer er med til at sikre, at de ikke kan komme ind på pladsen, siger Søren Constantin Brun.

– Vores ID-kortsystem er med til at forstærke effekten af vores spærretid fra kl. 07.30-08.30, hvor børnene møder i skole. I det tidsrum kan vi ikke modtage varer fra leverandører. Vi har nemlig indstillet det sådan, at du ikke kan få porten op med dit ID-kort i tidsrummet, og derigennem får børnene en mere sikker skolevej uden modkørende lastbiler eller varevogne. Det er et rigtig godt initiativ af vores bygherre i Københavns Kommune, siger Søren Constantin Brun.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Enemærke & Petersen skærper fokus på social dumping

Første spadestik er taget: TRUST skal skabe nybyg på Skolen ved Sundet

Det strategiske partnerskab TRUST følges tæt af byggeforsker

TRUST afleverer otte byggerier til skolestart

Bannere på byggepladsen vækker skolebørns nysgerrighed