Menu

4. november 2020

Ingen adgang uden ID-kort: Byggeplads lukker af for social dumping

Med en aflukket byggeplads og et ID-kortsystem sikrer Enemærke & Petersen, i samarbejde med Københavns Kommune, at social dumping holdes for døren

– Du kan ikke komme ind uden et ID-kort. Så simpelt er det, lyder det fra byggeleder Søren Constantin Brun ved indgangen til byggepladsen på Amager, hvor ByK Med TRUST er i færd med at bygge en ny daginstitution tæt op af Skolen på Amagerbro.

Byggepladsen fremstår næsten som et fort bestående af ID-kontrol, fastlagte gennemgangsstier, krydsfinerplader og fast hegn. I samarbejde med Københavns Kommune har Enemærke & Petersens nemlig lavet en helt aflukket byggeplads og indført ID-kontrol ved indgangspartiet til pladsen.

Det betyder, at alt fra byggeledere og håndværkere til underentreprenører og gæster skal benytte et ID-kort for at få adgang til pladsen. Alt sammen for at holde social dumping for døren og øge sikkerheden for skoleeleverne i ”baghaven” og håndværkerne på pladsen.

Københavns Kommune har siden årsskiftet arbejdet målrettet for at komme dårlige arbejdsforhold og snyd med løn i byggeriet til livs. På pladsen ved Amager sker der ved hjælp af et indtjekningssystem ved indgangen, hvor alle besøgende på pladsen registreres i et computersystem:
– Hvad enten det er en udefrakommende underleverandør eller vores egne byggeledere, så kan vi se det fra skurvognene på vores computerskærme via ID-kortsystemet. Det er med til at sikre, at vi ikke har uvedkommende på pladsen, og håndværkere med ID-kort registreres, så der efterfølgende er mulighed for at tjekke at deres lønsedler er i orden, siger byggeleder Søren Brun Constantin.

En ekstra sikkerhed

Samtidig spiller byggepladsens tætte placering på en skole en vigtig rolle for det store fokus på sikkerhed:
– Skoleelevernes sikkerhed er vores topprioritet, for det er jo egentlig os, der er gæster ved deres skole. ID-kortsystemet og de mange fysiske barrierer er med til at sikre, at de ikke kan komme ind på pladsen, siger Søren Constantin Brun.

– Vores ID-kortsystem er med til at forstærke effekten af vores spærretid fra kl. 07.30-08.30, hvor børnene møder i skole. I det tidsrum kan vi ikke modtage varer fra leverandører. Vi har nemlig indstillet det sådan, at du ikke kan få porten op med dit ID-kort i tidsrummet, og derigennem får børnene en mere sikker skolevej uden modkørende lastbiler eller varevogne. Det er et rigtig godt initiativ af vores bygherre i Københavns Kommune, siger Søren Constantin Brun.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Enemærke & Petersen skærper fokus på social dumping

Læs mere her

TRUST renoverer og bygger nyt på Skolen ved Sundet

Få historien her

Det strategiske partnerskab TRUST følges tæt af byggeforsker

Læs mere

TRUST afleverer otte byggerier til skolestart

Få historien her

Bannere på byggepladsen vækker skolebørns nysgerrighed 

Få historien her