Menu

5. september 2018

Det strategiske partnerskab TRUST følges tæt af byggeforsker

Nu skal et 3-årigt ph.d.-projekt vurdere, hvordan Københavns Kommunes store strategiske partnerskab bidrager til nytænkning i byggebranchen – og hvordan erfaring og viden fra partnerskabet kan bruges i hele branchen.

Det strategiske partnerskab TRUST Phd

Hvordan bidrager Københavns Kommunes strategiske partnerskab TRUST til at udvikle vækst og innovation i byggeriet i disse år? Det spørgsmål bliver omdrejningspunktet for Nicolaj Frederiksens ph.d.-afhandling fra Aalborg Universitet og over de næste 3 år vil den 28-årige ph.d.-stipendiat følge det strategiske partnerskab på tætteste hold fra en fast plads på TRUST-kontoret på Nørrebrogade.


Derfor blev TRUST udvalgt

For Nicolaj Frederiksen er TRUST en oplagt case på nytænkning: ”Byggebranchen har i mange år været kendt som en branche med stor fragmentering og meget mistillid. TRUST er et storstilet forsøg på samle en række virksomheder under fælles værdier og mål, med henblik på at sikre det gode og tillidsfulde samarbejde” og netop muligheden for som forsker at være med i dagligdagen på TRUST-kontoret har været afgørende for Nicolaj Frederiksens valg af TRUST, som udgangspunkt for forskningen: ”Der er mange forventninger og myter om, hvad der kan komme ud af strategiske partnerskaber, men der findes kun få studier, der har undersøgt gennemførelsen og den løbende udvikling af længerevarende partnerskaber, mens de udføres”


Projektdirektør: Skal bruges i videreudvikling af partnerskabsformen

Nicolaj Frederiksen skriver en erhvervsph.d. og er ansat af entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen, som står i spidsen for TRUST-partnerskabet. TRUSTs projektdirektør Kim Thinggaard fra Enemærke & Petersen følger med stor interesse Nicolaj Frederiksens forskning: ”TRUST er på mange måder også et idealistisk projekt for os – vi ønsker, at nytænke den måde vi arbejder sammen på i byggebranchen, så vi øger produktiviteten, mindsker tvister og sikrer kvaliteten i byggeriet. Samtidigt er vi naturligvis så dybt nede i det her projekt, at vi også har brug for friske øjne udefra til at give os både et helikopterblik og måske uventede refleksioner, som vi kan bruge til at udvikle partnerskabsformen yderligere.”


Støtte fra byggeriets innovationsfonde

Ph.d.-afhandlingen bliver desuden støttet af Realdanias innovationskampagne, Innovationsfonden og Knud Højgaards Fond og er tilknyttet BLOXHUBs Science Forum med otte andre erhvervsforskningsprojekter. Hos Realdania er projektchef Simon Kofod-Svendsen ikke i tvivl om projektets værdi: ”Realdania støtter TRUST ph.d.’en som en del af vores kampagne, der skal sikre innovationsevnen i byggebranchen igennem forskning og eftersom de strategiske partnerskaber er et nybrud med byggebranchens konventioner og almindelige samarbejdsformer er det en helt oplagt forskningscase for os at støtte.”

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

TRUST-partnerskabet viste sit værd på renoveringen af Bispebjerg Skole

Få historien her

Enemærke & Petersen vinder Københavns Kommunes milliardudbud

Læs mere her

Strategiske partnerskaber

Læs mere her