Menu

7. august 2020

TRUST renoverer og bygger nyt på Skolen ved Sundet

ByK med TRUST skal være med til at udvide Skolen ved Sundet på Amager. I går blev det første spadestik taget til en ny udskolingsbygning og et nyt fritidshjem.

Skolen ved Sundet havde i går fint besøg af overborgmester i København Frank Jensen samt børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen, da der blev taget første spadestik til helhedsrenoveringen og udbygning af skolen på Amager.

Det er arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard, som har stået for projektering af nybyggeriet frem til projektforslaget. Herefter er der blevet skrevet kontakt med ByK med TRUST for udførelsen af 5400 m2 nybyg, der skal blive til ny udskolingsbygning og et nyt fritidshjem med plads 448 børn.

Overborgmester Frank Jensen ser frem til udbygningen og renoveringen af det fredede skolebyggeri fra 1938:

– Folkeskolen skal være det naturlige førstevalg. Derfor har vi de seneste 10 år investeret mere end 10 mia. kroner i at bygge, renovere og udvide byens folkeskoler. Skolen ved Sundet er en smuk skole med en meget unik indretning, arkitektur og historie. Den skal vi bevare. Jeg er glad for, at udbygningen nu går i gang, så vi sikrer at endnu flere københavnerbørn kan have glæde og gavn af skolen i mange år fremover, siger overborgmester Frank Jensen.

Administrerende direktør i Enemærke & Petersen, Henrik Mielke, deltog også i det første spadestik:

– Vi er glade for, at samarbejdet med Københavns Kommune og partnerskabet viser sit værd, når politikerne skal have igangsat noget aktivitet inden for en kort tidsramme, siger Henrik Mielke og uddyber:

– Vi skal levere skolebyggeri af høj kvalitet, der kan rumme alle børn og som skaber optimale rammer for skoledagen. Det synes jeg partnerskabet leverer godt ind på.

Plads til flere københavnske skoleelever

Helhedsrenoveringen og udbygningen af Skolen ved Sundet sker som led i Københavns Kommunes indsats for at renovere og give byens folkeskoler et gennemgribende løft.

Det er med stor glæde, at teamet i ByK med TRUST kan sætte gang i arbejdet. Projektet har nemlig krævet en høj grad af koordinering:

– Det er en sag, vi har brugt rigtig meget tid på og mange ressourcer i et halvt år, så vi er meget tilfredse med, at vi endelig sammen kan tage det første spadestik. Vi har fx arbejdet med at få økonomi og projektet til at mødes, og så har vi selvfølgelig arbejdet med at få hovedprojektet færdigt. Det er en stor indsats fra alle, siger Kim Thinggaard, der er partnerskabsdirektør i ByK med TRUST.

Skolen ved Sundet består af to skoler – Hovedskolen og Friluftsskolen. Med den forestående udbygning udvides hovedskolen fra tre til fire spor, samtidig med at der bygges et nyt fritidshjem. Det ventes, at renoveringen af Friluftsskolen, som udføres af Jakon, står klar i slutningen af maj 2020, mens hovedskolens nye faciliteter ventes taget i brug i sommeren 2022.

Fakta:

  • På Skolen ved Sundet er der pr. 26. oktober 2019 indskrevet 869 elever.
  • Skolen ved Sundet, som blev fredet i 1990, er tegnet af arkitekt Kaj Gottlob og stod færdig i 1938.
  • Det er arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard, der har stået for at projektere renoveringen og udvidelsen af Skolen ved Sundet, hvorefter ByK med TRUST står for selve udførelsen.
  • I byggeriet af de nye faciliteter vil den eksisterende arkitektur blive fremhævet ved fx at grave flere funktioner ned under terræn.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

TRUST direktør: Her er de 3 vigtigste erfaringer, jeg har gjort i det strategiske partnerskab

Læs mere her

Podcast om TRUST: ”Jeg var vant til at komme til byggemøder med skudsikker vest”

Få historien her