Menu

Ny podcast om TRUST: ”Jeg var vant til at komme til byggemøder med skudsikker vest”

Med den nye podcast BygBedre vil Enemærke & Petersen i fire afsnit fortælle om de erfaringer, som bygherrer, arkitekter og entreprenører har gjort sig i det strategiske partnerskab ByK med TRUST.

I Enemærke & Petersen har vi begivet os ud på en ny og spændende podcast-rejse sammen med vores samarbejdspartnere i ByK med TRUST. I september mødtes vi for første gang til en rundbordsnak om, hvordan man leder og udvikler et så kompliceret og tværfagligt samarbejde, som TRUST er og har været. De mange samtaler er blevet til vores første sæson i podcasten BygBedre.

I podcastens fire afsnit får de to værter Peder Johansen, forretningsudviklingsdirektør i Enemærke & Petersen, og Nicolaj Frederiksen, der er  PhD-studerende, besøg af alt fra arkitekter til bygherrer, og de medvirkende deler ud af deres erfaringer med alt fra konflikthåndtering i ”parforholdet” til fællesøkonomi. Gennem de seneste tre år har alle parter nemlig på godt og ondt lært, hvordan man leder og opbygger et strategisk partnerskab, og hvordan projekterne styres fra idé til udførelse.

Et prisvindende samarbejde

Det strategiske partnerskab blev udbudt af Københavns Kommune i 2016, og i 2019 vandt ByK med TRUST Building Awards Procespris for den ekstraordinære og nyskabende indsats i byggeriet. Netop derfor vil Enemærke & Petersen i podcasten dele ud af de vigtige erfaringer, der er opnået af bygherrer, arkitekter og entreprenører i det tværgående samarbejde – til gavn for fremtidige partnerskaber.

I bunden af  siden kan du finde alle podcast-episoder i fuld længde, som du kan lytte til via vores hjemmeside. Hvis du hellere vil downloade episoderne til din smartphone, kan det gøres via links til Spotify og iTunes.

 

Afsnit 1:  Medarbejderne og det tværfaglige samarbejde i et strategisk partnerskab

Jeg kom fra noget, hvor man kom med skudsikker vest for at overleve. Altså det er jo fantastisk at komme til sådan noget her, hvor man kan se hinanden i øjnene og være enige om, at vi er sammen om det her.”
Søren Brink, projektleder i Enemærke & Petersen

I denne episode undersøger Peder Johansen og Nikolaj Frederiksen sammen med arkitekt Berit Thorup, projekteringsleder Ask Abildgaard og projektleder Søren Brink, hvordan medarbejderne oplever hverdagen i et strategisk partnerskab, og hvordan det vigtige tværfaglige samarbejde udspiller sig, når projekterne udvikles og udføres. De tre erfarne byggefolk sætter ord på oplevelserne og videregiver gode pointer til fremtidige partnerskaber.

Medvirkende: Peder Johansen, Nicolaj Frederiksen, Berit Thorup, Ask Abildgaard og Søren Brink

 

Afsnit 2: Bygherrerollen i et strategisk partnerskab

Jeg tænker, at vi som bygherrer er blevet mere nærværende og i virkeligheden er kommet tættere på projekterne.
Kontorchef i ByK, Christina Schulin-Zeuthen

I afsnittet dykker vi ned i hverdagen i et strategisk samarbejde, der både er udfordrende og nytænkende. Afsnittet handler om, hvordan bygherren indgår i projekter samt hverdagen i et strategisk partnerskab. Kontorchef Christina Schulin-Zeuthen og projektleder Simon Schødt Jensen fra Københavns Kommunes bygherreorganisation ByK videregiver vigtige erfaringer opnået gennem de sidste tre år og et utal af projekter.

Medvirkende: Peder Johansen, Nicolaj Frederiksen, Simon Schødt Jensen, Christina Schulin-Zeuthen

 

Afsnit 3: Ledelse og organisering af et strategisk partnerskab

Det opleves jo som en lettelse, at man ikke har de her krige med bygherrer og entreprenører.”
Anne Wewer, kontorchef i TRUST fra KANT arkitekter

Afsnittet om ledelse og organisering handler om, hvordan en kompleks organisatorisk størrelse som et strategisk partnerskab udvikles, organiseres og ledes. To erfarne ledere med plads i den daglige ledelse i ByK med TRUST, kontorchef Anne Wewer, fra KANT og projektdirektør Kim Thinggaard fra Enemærke & Petersen, giver et indblik i de ledelsesudfordringer og erfaringer, som de sidste tre års lederhverdag i TRUST har givet dem.

Medvirkende: Anne Wewer og Kim Thinggaard, værter Peder Johansen, Nicolaj Frederiksen

 

Afsnit 4: Budget og risikostyring i et strategisk partnerskab

”For mig er det det her ejerskab, vi får etableret, som er fuldstændig fantastisk. Og det er hele vejen omkring bordet.”
Klaus Eichild Pedersen, afdelingschef i Enemærke & Petersen

Podcastens fjerde og sidste afsnit handler om, hvordan de vigtige processer omkring budget- og risikostyring er opbygget og udspiller sig i ByK med TRUST. Med sig i denne omgang har forretningsudviklingsdirektør Peder Johansen og PhD-studerende Nikolaj Frederiksen byggefolkene Lars Jess Hansen og Klaus Eichild Pedersen fra Enemærke & Petersen samt Johanna Rossbach fra KANT arkitekter. De giver alle deres bud på, hvordan risici minimeres og budgetoverskridelser undgås.

Medvirkende: Peder Johansen, Nicolaj Frederiksen, Lars Jess Hansen, Klaus Eichild Pedersen og Johanna Rossbach

 

Download episoderne til din smartphone på iTunes og Spotify.

 

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Peder Johansen

Forretnings-udviklingsdirektør

+45 91 37 67 09

pej@eogp.dk