Menu

25. februar 2020

TRUST: Sådan har vi gjort op med den “normale” byggeproces

I ByK med TRUST gør samarbejdspartnerne op med de ofte omstændige processer, der kendetegner byggebranchen. Resultatet er bemærkelsesværdigt byggeri med større økonomisk sikkerhed.

Det strategiske partnerskab ByK med TRUST har siden 2016 arbejdet med at nytænke samarbejdet mellem entreprenører, arkitekter og bygherre.

Ifølge direktør for ByK med TRUST, Kim Thinggaard, har det strategiske partnerskab skabt en bedre byggeproces, fordi partnerskabet bl.a. skaber rum for en rettidig inddragelse:

– Vi har forsøgt at gøre op med processerne ved bl.a. at inddrage og bruge hinanden mere rettidigt. Ved en rettidig inddragelse af fx underentreprenører får vi ikke ubehagelige overraskelser undervejs i byggeriet, og det gør, at vi kan overholde tid og økonomi, samtidig med vi skaber byggerier af høj kvalitet, siger Kim Thinggard og uddyber:

– Ved den rettidige inddragelse kan vi hurtigt sætte rammerne for byggeriet i fællesskab og få inddraget alle kompetencer. Vi har langt bedre mulighed for at risikovurdere byggeriet og gå i detaljerne. Det er vi ikke vant til i byggebranchen, og det er unikt for det strategiske partnerskab.

Få et indblik i TRUST-processerne her:

Nytænkning af byggesamarbejde

I ByK med TRUST har man i aftaletrin 1, 2 og 3 brudt de traditionelle faggrænser og udbudsbetingelser ved at inddrage alle fagkompetencer tidligt i byggeprocessen.

I renoveringen af Holbergskolen i København har den rettidige inddragelse af byggesagens parter resulteret i, at byggesagen har overholdt planerne for tid og økonomi, samtidig med der er blevet skabt et flot skolebyggeri.

– Holbergskolen er en fin og bevaringsværdig skole, og vi havde et særligt fokus på ikke at spolere noget på skolen. Vi havde især fokus på vinduerne, der havde nogle meget specielle trærammer, som vi ikke var et standardprodukt, siger Uffe Schelde Pedersen, der er projekteringsleder i ByK med TRUST og arkitekt i Nøhr & Sigsgaard.

Derfor gik partnerskabet tidligt i dialog med en leverandør, der kunne levere de specielle vinduer i god tid, så byggeriet ikke blev forsinket. Derudover betyder den rettidige inddragelse ifølge projektleder Lars Dilling, at man får sat den rigtige retning fra start af:

– Vi har på tværs af fagligheder været med til at afgøre, hvad for en vej vi skal gå. Vi får et fælles billede af, hvor vi skal levere en indsats.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Kim Thinggard

Direktør, ByK med TRUST

+45 42 72 11 82

kim@eogp.dk

Strategiske partnerskaber

Læs mere her

TRUST direktør: Her er de 3 vigtigste erfaringer, jeg har gjort i det strategiske partnerskab

Få historien her

TRUST fylder tre år: “TRUST har trådt nye steder hen i terrænet, hvor der ikke var anlagt stier i forvejen”

Få historien her

TRUST-team genvinder Københavns Kommunes store strategiske partnerskab

Få historien her