Menu

Strategiske partnerskaber

Enemærke & Petersen er en del af København Kommunes strategiske byggepartner Byk med TRUST samt KAB’s Byggepartnerskab &os. Samarbejderne skal sikre højere kvalitet i byggeriet samt pris og kvalitet.

ByK med TRUST

Enemærke & Petersen står i spidsen for det strategiske byggepartnerskab ByK med TRUST. Enemærke & Petersen blev i november 2016 udpeget af Københavns Komme til at være ByK’s strategiske partner, som skal håndtere kommunens kommende institutions- og og skolebyggerier frem til 2021.

Den største af de udbudte rammeaftaler, som skal varetage børne- og ungeområdet, gik til TRUST – en forretningsenhed skabt af Enemærke & Petersen med rådgiverne KANT arkitekter, arkitektvirksomheden Nøhr & Sigsgaard, Dominia, Norconsult samt GHB Landskab.

Ny samarbejdsform i byggeriet
Med TRUST er en ny samarbejdsform i byggeriet født. På projektkontoret på Nørrebrogade 45C sidder 60 entreprenører, arkitekter, landskabsarkitekter, ingeniører og repræsentanter fra Byggeri København i dag og arbejder helt tæt sammen om at bygge skoler og uddannelsesbyggeri i Københavns Kommune.

Det tætte tværfaglige samarbejde, som skal udvikles over fire år, giver helt nye muligheder for at skabe bedre, hurtigere og billigere byggeri.

Det åbne og tillidsfulde partnerskab
– For os har det været helt afgørende at skabe et åbent og tillidsfuldt partnerskab, som er baseret på akkumulering af viden og udvikling af processerne omkring byggeri for børn og unge.

Sådan forklarer forretningsområdedirektør i Enemærke & Petersen, Lars Jess Hansen, om teamets bagvedliggende tilgang til partnerskabet:

– Således sikrer vi at møde kommunens forventninger om at gøre Københavns byggerier billigere, bedre og mere rettidige, og at vi som branche samtidigt udvikler nye samarbejder og optimerer forholdet mellem udvikling, kvalitet og omkostninger.

Se videoen, hvor tidligere chef i ByK, Rasmus Brandt Lassen, fortæller om ByK med TRUST:

 

&os Byggepartnerskabet

I sommeren 2019 vandt Enemærke & Petersen i selskab med KANT arkitekter, JJW Arkitekter, ingeniørvirksomhederne Oluf Jørgensen og Norconsult, SLA Landskabsarkitekter og Rekommanderet KAB’s byggepartnerskab &os. Partnerskabet har en projektsum på omkring seks milliarder kroner over seks år.

Inspireret af Byk med TRUST
Partnerskabet &os har kontor på Havneholmen i København, og formålet med partnerskabet er at sikre bedre samarbejde i komplekse byggesager.

KAB har stor erfaring som bygherre i den almene sektor, og byggeparterne byder ind med god erfaring fra tidligere samarbejder. Målet er at skabe et partnerskab 2.0 inden for almen boligbebyggelse.

Byggeriets Best Man

Hos KAB åbner den tidlige inddragelse op for ressourcer, som ikke ellers har været tilgængelige tidligt i byggeprocesserne. Det forklarer Ulrik Steen Jensen, der er byggeudviklingschef i KAB:

– Byggepartnerskabet arbejder lige nu sammen om nogle byggeprojekter, som er yderst komplekse og tidligere kunne give knuder i den traditionelle samarbejdsform. Men her i partnerskabet får vi adgang til en hel palette af ressourcer .Vi kalder det  ’best man’-princippet, hvor de plukker deres bedste profiler til at hjælpe os med specifikke problemer.

Se Ulrik Steen Jensens introduktion til Byggepartnerskabet &os:

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Rasmus Karkov

Relations- og Markedschef

+45 22 57 38 09

rka@eogp.dk

Podcast om TRUST: ”Jeg var vant til at komme til byggemøder med skudsikker vest”

Lyt med her

Sådan blev Vigerslev Allé Skole et skoleeksempel

Læs mere her

Vi skal være en del af Byggepartnerskabet &os

TRUST-partnerskabet viste sit værd på renoveringen af Bispebjerg Skole