Menu

6. august 2016

Sådan blev Vigerslev Allé Skole et skoleeksempel

Med renoveringen af Vigerslev Allé Skole har Enemærke & Petersen og Nøhr & Sigsgaard skabt et skoleeksempel på en vellykket ombygningsproces.

”Vi vil være en skole i bevægelse” Sådan lød Vigerslev Allé Skoles vision for deres forestående renovering og nybyggeri. Derfor skabte skolen, bygherre og arkitekten Nøhr & Sigsgaard i samarbejde en strategi for en skole, hvor alle udendørsområder og bygninger indbyder til bevægelse og idræt og kan bruges aktivt i undervisningen. Med strategien på plads rettedes øjnene mod de praktiske udfordringer i en længere byggeproces.

 

”Det handler om at bruge pengene rigtigt”

Hvordan renoveres en skole, hvor børnene stadig skal undervises? Her udtænkte byggeriets parter sammen en startstrategi. Partner Berit Thorup fra Nøhr & Sigsgaard fortæller: ”Det handler om at bruge pengene rigtigt. Vi udviklede en løsning, hvor et fritidshjem blev etableret som det første, her rykkede børnene over og fik både undervisning og gik på fritidshjem. Således undgik vi at opsætte omkostningstunge midlertidige pavilloner op som undervisningslokaler”.

 

Afgørende for brugerne, at logistisk kabale gik op

Vigerslev Allé Skole består af seks bygningskroppe, som blev renoveret i etaper. Derfor blev skolens brugere midlertidigt flyttet til en anden bygning, for så at vende tilbage igen. ”For brugerne var det altafgørende, at den logistiske kabale gik op og de kunne flytte rundt efter planen, så skolens hverdag og børnenes undervisning foregik uden uventede afbrydelser” fortæller divisionschef Arnt Hansen fra entreprenøren Enemærke& Petersen. For Arnt Hansen var målet klart: ”Vi ville levere over forventning og uanset hvad gjorde vi det, der skulle til for at overholde tiden.” Målsætningen lykkedes, børnene fik deres undervisning og i sommeren 2015 afleverede Enemærke & Petersen en færdigrenoveret Vigerslev Allé Skole til Københavns Kommune.

Vigerslev Allé Skole er udvalgt som et af de seks nominerede til ”Renoverprisen 2016 – Danmarks bedste renovering” blandt 179 danske renoveringsprojekter.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Arnt H. Hansen

Divisionsdirektør

40 75 87 72

ahh@eogp.dk

SKOLE OG UDDANNELSE

Læs mere her

Om Enemærke & Petersen

Læs mere her