Menu

Projektudvikling og opførelse af boliger i Kildebjerg Ry

Projektudvikling og opførelse af DGNB-Guld certificerede boliger og fælleshus

Enemærke & Petersen har udført projektudvikling og opfører 64 nye rækkehuse i et plan samt et fælleshus på 97 m2. Desuden indeholder projektet et vejprojekt, byggemodning, opholdsarealer samt depoter. Rækkehusene opføres i det naturskønne område Kildebjerg Ry, der ligger nær skov, badesø, fritidsfaciliteter og golfområde.

 

Boligområde med fællesskab
Boligområdet bliver et levende hverdagsfællesskab, hvor der er mange anledninger til at støde på hinanden i den tæt/lave bebyggelse. Beboerne vil altid passere gennem det store fællesskab, før de ankommer til deres egen bolig. Boligerne indgår i mindre boligstænger, som indbyder til et nært nabofællesskab. Det betyder ikke, at man altid har en fornemmelse af at være del af et fællesskab.

Seks forskellige typer boliger
Der er seks forskellige typer boliger – fordelt med 8 stk. type A boliger på 70 m2, 8 stk. type B boliger på 66 m2, 16 stk. type C boliger på 88 m2, 24 stk. type D boliger på 83 m2, 4 stk. type E boliger på 70 m2 og 4 stk. type F boliger på 66 m2.

 

DGNB Guld-certificering
Projektet bliver udført til DGNB Guld certificering, og imødekommer derfor den stigende tendens til boliger udført i netop bæredygtighedens tegn.

 

Fælleshus
Vi opfører et nyt fælleshus, som skal være samlingssted for hele bebyggelsen. Fælleshuset kommer til at indeholde bl.a. to gæsteværelser, køkkenfaciliteter m.m.

 

Samarbejde med socialøkonomisk virksomhed
På Kildebjerg Ry-projektet samarbejder Enemærke & Petersen med TAMU, der er en arbejdsmarkedsuddannelse for 18-30 årige på kanten af arbejdsmarkedet. TAMU producerer skure af genbrugstræ fra et broprojekt i Silkeborg. Når skurene er færdigproducerede på TAMU’s værksted transporteres de til Ry og sættes op ved de nybyggede boliger.

 

Fakta:

Bygherre: Enemærke & Petersen

Arkitekt: Randers Arkitekten

Ingeniør: Erasmus og Partnere

Entrepriseform: Totalentreprise

Udførelse: 2023 – 2024

 

Visualiseringer er udført af Randers Arkitekten.

Opførelse af boliger på Den Grønne Fatning

Læs mere her

Opførelse af boliger og erhverv på A. C. Meyers Vænge

Læs mere her

Opførelse af boliger og bofællesskab på Køge Kyst

Læs mere her

Opførelse af ældreboliger i Ydungaard

Læs mere her