Menu

Opførelse af boliger i Kildegården

Opførelse af 35 eksklusive etageboliger i fem byhuse på 3,5 etage på Kildegården placeret mellem det tidligere kaserneanlæg og Kunstens Hus i Roskilde.

Enemærke & Petersen har opført de eksklusive etageboliger med inspiration fra det klassiske bymiljø. Boligerne er tre- og fireværelses lejligheder, der favner en blandet beboersammensætning – både i familiekonstellationer og i aldersgrupper. Alle boliger har adgang til enten egen have eller altan. På toppen af de forskudte byhuse er der etableret fem penthouseboliger med tre altaner hver. Disse tagterrasser har både masser af plads og en smuk udsigt over byen.

Byhuse med forskudte niveauer 

Udover de mange vinkler i byggeriet, har de fem byhuse små niveauforskelle i forhold til hinanden. Bebyggelsens forskydninger i facadelinjen er med til at bryde den monotone facadearkitektur og tilføre individualitet til hver enkelt bolig.

 

Udearealer

Der er skabt et nyt parkanlæg i Kildegården med gennemgang på tværs af området. Området er etableret med flisebelægninger, beplantninger og LAR løsninger (regnvandsbede). Desuden er der etableret cykel- og affaldsskure i forbindelse med boligerne.

 

Fakta

Bygherre: MT Højgaard

Arkitekt: Danielsen Architecture

Ingeniør: OJ Rådgivende Ingeniører

Entrepriseform: Totalentreprise

Kontraktsum: Kr. 62 mio.

Udførelse: 2021 – 2023

 

Fotos af Kildegården: Mølbak Landinspektører.

Opførelse af boliger i Kildegården

Læs mere her:

Opførelse af ældreboliger i Ydungaard

Læs mere her:

Opførelse af boliger og bofællesskab på Køge Kyst

Læs mere her:

Opførelse af boliger og erhverv på A. C. Meyers Vænge

Læs mere her: