Menu

Opførelse af familieboliger og fælleshus i Sjællandsk Muld

I samarbejde med Genbyg har beboerne haft mulighed for at vælge mellem en række forskellige genbrugs- eller overskudsmaterialer.

Enemærke & Petersen udfører byggemodning og opførelse af 31 stk. enfamiliesboliger samt byggemodning af 4 stk. selvbyggergrunde på toppen af åsen i det naturrige og billedsmukke istidslandskab i udkanten af Hvalsø by, hvor en gruppe mennesker skaber et socialt, regenerativt og arkitekttegnet bofællesskab. Bofællesskabet skal bebos af familier, der vil tættere på naturen og har stærke bæredygtige ambitioner. Boligerne har en størrelse på 50 m2, 75 m2, 100 m2 og 125 m2. Desuden udfører vi byggemodning og opførelse af et fælleshus.

 

Beboerdrevet proces
Effekt Arkitekter har sammen med de kommende beboere af Sjællandsk Muld udviklet deres boliger i en beboerdrevet proces – det gør, at vi kan skubbe grænserne længere. Beboerne ved, hvad de gerne vil have, og de er villige til at gå en ekstra mil for at få et mere bæredygtigt byggeri. De tænker ikke på profit eller på at lave standardboliger, men på hvordan de i fællesskab kan få det, de ønsker med fokus på bæredygtighed og sundhed.

Træbyggeri i høj kvalitet
Sjællandsk Muld er et træbyggeri i høj kvalitet, hvor facaderne er opført i varmebehandlet træ, konstruktionen i facaden er diffusionsåben med isolering af papiruld, som medvirker til et bedre indeklima. Solceller sikrer at fælleshuse og belysning af fællesarealerne er selvforsynende med strøm.

 

Præfabrikerede træelementer
Alle elementer er præfabrikerede træelementer – ligefra etagedæk til vægge. De præfabrikeres på Enemærke & Petersens fabrik i Glostrup.

 

Genbrugs- og overskudsmaterialer
I samarbejde med Genbyg A/S har beboerne haft mulighed for at vælge mellem en række forskellige genbrugs- eller overskudsmaterialer. Herunder massive egetræsgulve af overskudslængder fra Dinesens gulve, genbrugte loftplader af træbeton fra Genbyg. Og den udvendige facadebeklædning er planlagt til at blive udført i varmebehandlet træ af overskudslængder fra Keflicos produktion af terrassebrædder. Også bofællesskabets 210 m2 store fælleshus får et stærkt genbrugspræg. Her bliver gamle egeplanker og bjælker fra nedrevne huse til rustikke siddealkover, langborde eller rumshøje reoler, og gamle patinerede vinduespartier bliver til smukke skillevægge.

 

Fakta:

Bygherre: Almenr

Arkitekt: Effekt Arkitekter

Ingeniør: Viggo Madsen

Entrepriseform: Totalentreprise

Kontraktsum: Kr. 53 mio.

Udførelse: 2022 – 2024

 

Visualiseringer er udført af Effekt Arkitekter.

Opførelse af boliger i landsbybofællesskabet Fridlev

Læs mere her

Opførelse af boliger og bofællesskab på Køge Kyst

Læs mere her

Projektudvikling og opførelse af boliger i Kildebjerg Ry

Læs mere her

Opførelse af boliger i Teglsøerne

Læs mere her