Menu

8. maj 2023

Enemærke & Petersen bygger nyt landsbyfællesskab med lavt C02-aftryk 

De nye beboere har været med i processen hele vejen og nu bygger Ringsted-entreprenøren deres bofællesskab i Lejre for udviklingsplatformen Almenr

Sjællandsk Muld Bofællesskab

Navnet på den nye lille landsby er næsten poetisk: ”Sjællandsk Muld” og bofællesskabet skal da også bebos af familier, der vil tættere på naturen og har store ambitioner.

-Det er en fornøjelse at mærke det oprigtige drive hele fællesskabet omkring Sjællandsk Muld ligger i at skabe et byggeri med lavt CO2-aftryk. Vi har allerede arbejdet sammen med Effekt Arkitekter på Velux’ ambitiøse Living Places byggeri i Jernbanebyen, hvor vi opnåede et ultralavt CO2-aftryk, og nu skal vi forhåbentligt gentage succesen her.

Sådan siger Enemærke & Petersens adm. direktør Troels Aggersbo om det klimaambitiøse byggeri, som når en foreløbig milepæl når første spadestik tages tirsdag d. 16.maj kl. 16.


Hvem står bag Sjællandsk Muld?
35 familier og Almenr står bag udviklingen af Sjællandsk Muld, der vil blive det fjerde byggefællesskab på Almenr-platformen. Projektet er finansieret af en kombination af Merkur Bank, Hyllegård Høje og Almenr, sammen med byggefællesskabet. EFFEKT Arkitekter har tegnet landsbyen, mens Enemærke & Petersen står for byggeriet.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Enemærke & Petersen og Almenr bygger første fælles landsby i Lejre

Læs mere her

Præfabrikation sætter fuld fart på nybyggeriet i Rosenhøj 

Få historien her

Køge Kyst: To nybyggede boligejendomme klar til indflytning uden fejl og mangler

Få historien her

Hvordan styrer du et kæmpe nybyggeri som PensionDanmarks på Køge Kyst? – Her er vores fire bedste råd

Få historien her