Menu

14. maj 2019

Præfabrikation sætter fuld fart på nybyggeriet i Rosenhøj 

Hvordan holder vi budgettet på nybyggeri? Og styrer byggetiden effektivt? På Enemærke & Petersens byggeri af nye studieboliger i Rosenhøj, er en del af svaret, at vores egne håndværkere præfabrikerer facadeelementer.

Enemærke & Petersen nybyggeri Rosenhøj

”På nybyggeriet i Rosenhøj kan vi montere facadeelementerne, så snart hver etages råhus står klar – og derefter kan vi straks gå videre og etablere næste etages råhus.” Sådan fortæller Enemærke & Petersens projektleder Lynge Friis Jakobsen om de præfabrikerede facadeelementer, som hans byggeteam lige nu monterer på nybyggeriet ”Buen”. For projektlederen er præfabrikationen afgørende for tidsstyringen: ”Med de færdiglavede elementer kan vi montere facadeelementer samtidig med betonelementer. Hvis vi skulle bygge de her facadeelementer ude på byggepladsen, ville vi først kunne starte arbejdet når råhuset er monteret. Det ville forlænge vores tidsplan med 10-12 uger”

Højere kvalitet og bedre arbejdsmiljø
”Vores håndværkere præfabrikerer selv facadeeelementerne på vores værksted i Brabrand – her står de i tørvejr ved et bord i god højde og kan flytte elementet rundt med en portalkran. Håndværkeren kan arbejde yderst præcist, så alle elementer bliver ens og de kan udføre grundig kvalitetssikring” fortæller Lynge Friis Jakobsen om præfabrikationsprocessen, der både forbedrer arbejdsmiljøet for håndværkeren og højner kvaliteten, før vognmanden kører facadeelementet ud på byggepladsen.

Sparer bygherre for tid og penge
Lynge Friis peger på, at værkstedets tørre rammer er en stor fordel for bygherre: ”Materialerne har ikke stået i regn og slud på byggepladsen før montering, så bygherre får en tæt og tør bygning, hvor monteringen er sket lynhurtigt.” Projektlederen er ikke sen til at konkludere: ” Vi er rigtigt tilfredse med at udføre facadeelementerne som præfabrikation, da vi både kan levere kvalitet og spare bygherre for tid og penge på projektet.”

Studieboligerne i Rosenhøj bygges af Boligforeningen Aarhus Omegn. Viggo Madsen er totalrådgiver med EFFEKT som arkitekt på projektet. Facadeelementerne på indgangssiden af byggeriet er udført af vores egne håndværkere, mens elementerne på den anden side er udført af Taasinge Elementer.    

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Claus Kjøngerskov

Relations- og markedschef

41860050

ckj@eogp.dk

Produktivitet: Vi skal have mest muligt renovering for pengene

Læs mere her

Enemærke & Petersen fik aha-oplevelse – og sparede 1 mio. kr

Læs mere her

Enemærke & Petersen får støtte til at nytænke håndværkersamarbejde

Læs mere her