Menu

3. januar 2019

Enemærke & Petersen får støtte til at nytænke håndværkersamarbejde

Enemærke & Petersen og et team af partnere har netop fået støtte af Grundejernes Investeringsfond til udviklingsprojektet ”Den hjælpende hånd”, som skal styrke produktiviteten i byggebranchen – og give håndværkerne bedre akkorder, skabe bedre flow på byggepladsen og forkorte byggetiden til fordel for de offentlige bygherrer. 

Hvor meget mere produktive bliver vi, hvis håndværkerne hjælper hinanden på tværs af fag i byggeprocessen? Hvor meget tid spares, hvis tømreren efter en vinduesudskiftning lige spartler, før han går, så der spares tørretid for maleren? De spørgsmål kan Enemærke & Petersen nu gå i gang med at besvare i udviklingsprojektet ”Den hjælpende hånd” i tæt samarbejde med Aarhus Universitet, 4Improve, BAT-kartellet, Dansk Byggeri, Tekniq og Danske Malermestre. Teamet har nemlig fået støtte af Grundejernes Investeringsfond til nu at påbegynde projektet.

Uforløst potentiale
”Vi har spottet et uforløst potentiale i at arbejde med kompetencesplit, hvor håndværkere hjælper hinanden med kompetencelette opgaver” fortæller proceschef Søren Christensen fra Enemærke & Petersen som forklarer, at kompetencelette opgaver er de mindre opgaver, der ikke kræver den tunge specifikke faglighed, men kan løses af flere faggrupper. ”Vi vil rigtigt gerne ind og afprøve hvor stor værdi og hvor store tidsbesparelser, vi kan få igennem kompetencesplit – og det kan vi nu med støtten fra Grundejernes Investeringsfond.” Siger Søren Christensen, som forudser, at projektet giver værdi hele vejen rundt: ”Når den enkelte håndværker får mere tid, betyder det også en bedre akkord og et bedre flow og arbejdsmiljø på pladsen.

Målet er samfundsbesparelser
Udviklingsprojektet ”Den hjælpende hånd” er en direkte videreudvikling af forskningssamarbejde med innnovationsfondsprojektet Revalue fra Aarhus Universitet. Revalue kunne i slutningen af 2018 konkludere at god planlægning og ledelse i renoveringsprojekter kan mindske spildtiden på byggepladser og spare samfundet for 3,3 mia. kr. om året. Nu tager Enemærke & Petersen, Revalue og partnerne fra 4Improve, BAT-kartellet, Dansk Byggeri, Tekniq og Danske Malermestre skridtet videre og undersøger mulige veje, hvori byggeriet kan hente besparelser til de offentlige bygherrer.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Nyt produktivitetsprojekt skal minimere håndværkerens spildtid

Læs mere her

Produktivitet: Vi skal have mest muligt renovering for pengene

Få hele historien her

Enemærke & Petersen fik aha-oplevelse – og sparede 1 mio. kr

Læs mere her

Det strategiske partnerskab TRUST følges tæt af byggeforsker

Få historien her