Menu

22. juni 2020

Enemærke & Petersens første renovering på Fyn er i fuld gang

Enemærke & Petersen står i spidsen for den store renoveringen af Højstrupparken i Bolbro i Odense, hvor 587 almene boliger skal have en velfortjent, bæredygtig make-over.

Enemærke & Petersen står lige nu i spidsen for det første store projekt på Fyn med renoveringen af Højstrupparken i Bolbro i Odense.

587 almene boliger skal bl.a. have et løft efter 70 års livlig beboelse, og som det første byggeri på Fyn bliver Højstrupparken DGNB-certificeret.

Højstrupparken er tegnet af Erik Eriksen Arkitekter og er et bevaringsværdigt, muret byggeri. Det er Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, der har valgt Enemærke & Petersen som hovedentreprenør.

Se videoen om renoveringen af Højstrupparken.

 

Nye arbejdspladser på Fyn

Med Enemærke & Petersen i spidsen satser man på at få aktiveret lokal arbejdskraft og skabe nye praktikpladser på Fyn:

– Med den store renoveringsopgave skabes der nye arbejdspladser, da Enemærke & Petersen får brug for lokale kræfter til at løfte det store projekt, siger administrerende direktør i Enemærke & Petersen, Henrik Mielke.

Indtil videre har Enemærke & Petersen startet et samarbejde med BM Bogense, der står for jord-, kloak-, beton- og anlægsarbejde, og hyret 25 lokale tømrere og murere.

Nye løsninger med præ-fabrikation

Renoveringen af Højstrupparken blev skudt i gang i januar og forventes at være færdigt i 2023. Beboerne får bl.a. nye køkkener, bad og altaner, og så udskiftes alle facade- og vinduespartier.

Samtidig skal der etableres nye elevatorer i bygningerne. For både at mindske arbejdsskader og skabe en bedre tidsplan har Enemærke & Petersens håndværkere på Smedeland i Glostrup præ-fabrikeret elevatortårnene.

Efter tårnene er blevet fragtet fra Sjælland til Fyn monteres de færdige tagløsninger på elevatorskaktene i Højstrupparken.

– Vores løsning med at producere skakten og tagløsningen på værkstedet giver et bedre arbejdsmiljø, hvor vi undgår, at håndværkerne skal bevæge sig for meget rundt på taget. Det er en kæmpe fordel, at vi kan lukke taget af på én gang og så gå videre til næste skakt,” siger byggeleder Lars Søgaard Larsen fra Enemærke & Petersen.

Se videoen om de præfabrikerede elevatorskakte.

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Enemærke & Petersen styrker positionen med opkøb af Raunstrup

Læs mere her

Team LIVA vinder Civicas strategiske partnerskab

Få historien her

Direktøren: Sådan sikrer man god kapacitet til nye byggeprojekter

Få historien her

Enemærke & Petersen er kommet for at blive: Åbner nyt kontor i Odense

Få historien her