Menu

12. februar 2021

Enemærke & Petersen styrker positionen med opkøb af Raunstrup

Opkøbet af den jyske byggevirksomhed Raunstrup giver entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen flere strenge at spille på i et marked i vækst

– Raunstrup er en dygtigt drevet byggevirksomhed – og vi blev interesserede i et opkøb, fordi vi så et godt match mellem de to virksomheder. Både når det gælder kultur og samarbejde, og også i forhold til de ret forskellige forretninger, vi hver især har.

Sådan fortæller Enemærke & Petersens administrerende direktør Henrik Mielke om entreprenørvirksomhedens første store opkøb. Henrik Mielke pointerer, at opkøbet af Raunstrup giver flere strenge at spille på i et marked i vækst:

– De to forretninger kan supplere hinanden, og spille hinanden ind i projektsammenhæng. Vi er i en gunstig markedssituation, og med to byggeorganisationer har vi flere kræfter til at løse opgaverne.


Var ikke til salg
Hos Raunstrup fortæller administrerende direktør Søren Kristensen, at virksomheden ikke har været til salg:

-Det er ikke et mindset, vi har haft. Men her var den rigtige mulighed. Jeg har kendt Enemærke & Petersen i mange år og jeg kan genkende den utrolige stærke kultur og de værdier, der også ligger i Raunstrup. Vi er håndværksvirksomheder – og er stolte af det. Vi har fokus på vores kunders interesser og så har vi et strategisk sigte på bæredygtighed og partnerskaber. Jeg kan ikke forstille mig nogen bedre end Enemærke & Petersen til et opkøb.


Samme navn – flere muskler
Raunstrup fortsætter som en selvstændig forretningsenhed med samme navn – og i hverdagen vil bygherrer, kunder og medarbejdere ikke mærke nogen forskel:

-Det er business as usual. Det vi dog ser, er de geografiske synergier: Enemærke & Petersen er stærke på Sjælland og vi er stærke på Jylland og Fyn. Det betyder, at vi med opkøbet begge har fået tilført nogle muskler og står endnu stærkere som samarbejdspartnere for vores kunder. Konkret får vi med samarbejdet med Enemærke & Petersen et brohoved og en adresse i både Aalborg og i Glostrup, hvor vi kan betjene vores mange faste kunder.

Fortæller Søren Kristensen.


Raunstrup styrer selv den videre færd
Hos Enemærke & Petersens administrerende direktør Henrik Mielke er der stor respekt for den viden og de resultater, som Raunstrup har opnået:

-Raunstrup har en solid landsdækkende service-forretning, de er stærke på styring og processer og så har de viden om andre typer byggeri, end vi har. Raunstrup kommer selv til at videreudvikle den sunde forretning, der er opbygget. Fra Enemærke & Petersens side kan vi understøtte dem, hvor det giver mening. Men Raunstrup kender deres forretning, marked og kunder rigtigt godt – og de styrer selv den videre færd.

 

Fakta om opkøbet
Købet af Raunstrup er alene betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse. Overtagelsen ventes at ske i løbet af første kvartal 2021. Efter opkøbet fortsætter Raunstrup som en selvstændig forretning. Raunstrup-navnet fastholdes, og aktiviteterne og den daglige ledelse i virksomheden fortsætter uændret under Enemærke & Petersens ejerskab.


Fakta om Raunstrup
Raunstrup har ca 325 medarbejdere på hovedkontoret i Aarhus og afdelingerne i Randers, Silkeborg, Vejle, Odense og København, heraf 260 i produktionen. Raunstrups aktiviteter ligger primært indenfor bolig og erhverv, detailhandel og bygningsservice.

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Divisionschefen: Her er de 3 vigtigste ting, jeg lærte på Danmarks Bedste Renovering

Læs mere her

Der er 3 grunde til, at det er gået så godt på Motalavej

Få historien her

Enemærke & Petersen fik aha-oplevelse – og sparede 1 mio. kr

Få historien her