Menu

25. marts 2021

Direktøren: Sådan sikrer man god kapacitet til nye byggeprojekter

Hvordan sikrer man, at der er hænder nok, når man lige pludseligt vinder store byggeprojekter? Det svarer Enemærke & Petersens tilbudsdirektør Troels Aggersbo på her

Tilbudsdirektør Troels Aggersbo

Opdatering: Troels Aggersbo blev i februar 2022 adm. direktør i Enemærke & Petersen

Nu har Enemærke & Petersen vundet det strategiske partnerskab med Civica – er vi så ikke ved at være fyldt op rent kapacitetsmæssigt?

Det korte svar: Nej, vi har faktisk godt med kapacitet. Den lidt længere uddybning er, at i Enemærke & Petersen beskæftiger vi over 700 medarbejdere og omsætter for ca. 200 millioner hver måned – det betyder, at vi hele tiden skal have nye opgaver og projekter ind for at holde gang i de hjul og sørge for at vores medarbejdere har noget at lave.

Vores byggeprojekter er jo hele tiden i omdrejninger og lige nu er 6-7 i gang med at afsluttes – så derfor skal vi ud og tilgå nye projekter. Vi har godt nok vundet partnerskabet LIVA og det er rigtigt godt for vores fynske organisation, men derudover har vi jo København, Aarhus og Aalborg, som også skal dækkes ind med nye projekter.

Og faktisk er det lang tid siden, at vi har vundet noget i f.eks. Østdanmark, så vi er absolut klar til nye projekter.


Hvordan sikrer man sig kapacitet, efter man har vundet så stort et tilbud som et strategiske partnerskab?

Vi har simpelthen indrettet hele vores organisation med henblik på at sikre kapaciteten. Vi har tre ben i vores produktion: Strategiske Partnerskaber, Projektudvikling og Licitationsmarkedet.
I de strategiske partnerskaber har vi en stabil organisation, hvor vi hele tiden kan tilpasse bemanding.

Indenfor projektudvikling kigger vi langsigtet og kan planlægge bemanding, mens vi på licitationsmarkedet flexer medarbejdere imellem sager og kan skalere og eskalere yderligere på medarbejderfronten, hvis det skulle blive nødvendigt.

Så kapacitetstilpasning er en kompleks sag – men vi reducerer kompleksiteten ved at indrette vores organisation efter den og vi får en fleksibilitet ind ved at kunne planlægge langsigtet og ikke kun efter licitationsmarkedet.

Er der noget bygherren kan gøre i fht. at sikre kapacitet hos entreprenøren?

Mit råd til den almene bygherre er ret enkelt: Vi håber, I vil tale mere sammen om, hvornår I udbyder et projekt. Vi oplever, at flere store projekter ofte udbydes på samme tid og det betyder, at det kan ende med, at bygherre ikke får de rigtige ansøgere eller de bedste tilbud, fordi vi hos entreprenørerne får svært ved at følge med, når vi skal skrive og regne tilbuddene.

Jeg vil også håbe, at flere bygherrer vil overveje at udbyde deres kommende projekter efter den tidlige udbudsform, som f.eks. IPD-modellen i stedet for  – så har vi muligheden for at komme med ind fra starten og kan langt nemmere kapacitetsafstemme og bringe værdi ind i et byggeprojekt helt tidligt.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Der er 3 grunde til, at det er gået så godt på Motalavej

Læs mere her

Hvor produktive bliver vi, når håndværkerne giver hinanden en hjælpende hånd?

Læs mere her

Divisionschefen: Her er de 3 vigtigste ting, jeg lærte på Danmarks Bedste Renovering

Læs mere her