Menu

30. august 2022

Nyt partnerskab opfører syv huse der demonstrerer, hvordan vi mindsker CO2-udledning i byggeriet

Enemærke & Petersen, VELUX, MOE, og EFFEKT opfører syv huse, der i praksis skal demonstrere, hvordan der kan bygges kvalitetshuse med en meget lav CO2 udledning og førsteklasses indeklima.

Levesteder VELUX EFFEKT MOE Enemærke & Petersen Bæredygtighed

I vores klimapartnerskab med VELUX, MOE og EFFEKT vil vi med et nyt koncept for boligbyggeri vise, hvordan byggeriet i Danmark allerede nu årligt kan mindske udledningen af CO2 betydeligt. Målet skal kunne nås uden ekstra omkostninger i byggeprocessen, og uden at der gås på kompromis med kvalitet, arkitektur og indeklima.

– Vi er meget glade for at være en del af dette partnerskab, hvor vi er med til at skabe boliger, der lever op til fremtidens standarder. Vi synes, det er en fantastisk mulighed for os som virksomhed at bidrage til et så ambitiøst projekt – herunder alle mulighederne for at lære undervejs” siger Peder Johansen, Direktør for strategi, PR og forretningsudvikling, Enemærke & Petersen.


Hidtil laveste CO2-aftryk
Vores fire virksomheder viser konceptet for første gang med projektet BoligVærkstedet, som skal inspirere og i praksis demonstrere, hvad byggeriet kan bidrage med for at imødegå de store klimaudfordringer. I de kommende måneder opføres der syv huse i Jernbanebyen som eksempler på fremtidens Levesteder, baseret på kvalitet i arkitektur og indeklima, og med det hidtil laveste CO2 fodaftryk i Danmark. (Artikel fortsætter efter billedet)

mindske Co2 udledning VELUX EFFEKT MOE Enemærke & Petersen Bæredygtighed

Eksperimentelt udstillingsbyggeri
‘BoligVærkstedet’ i Jernbanebyen er et eksperimentelt udstillingsbyggeri i København, der gentænker måden hvorpå vi designer, bygger og lever. Omdrejningspunktet er en ny bæredygtig tilgang til at bygge nye boliger, der gavner både os mennesker og vores planet i lige høj grad. Byggeriet er første eksempel på konceptet Levesteder, som har et CO2 fodaftryk 3 gange lavere end gældende standard og et førsteklasses indeklima.

BoligVærkstedet lanceres i foråret 2023 som et partnerprojekt under Københavns titel som UNESCO World Capital of Architecture 2023. Udstillingen består af syv prototyper – fem åbne pavilloner og to færdige boliger i fuld skala, der viser vores bud på fremtidens sunde, bæredygtige hjem og lokalmiljø. Gennem arkitekturåret vil der være et program af debatter og aktiviteter, der er sammensat med henblik på at engagere og drive en vigtig debat om vores bygningers rolle i synergien mellem bolig og samfund. (Artikel fortsætter efter billedet)

Levesteder VELUX EFFEKT MOE Enemærke & Petersen Bæredygtighed

Kan skilles ad og genbruges
Udstillingen ligger i Jernbanebyen – et område under udvikling, der danner den perfekte ramme for et eksperiment som BoligVærkstedet, der netop søger at skubbe grænser og afføde nye idéer til inspiration for branchen. Prototyperne – der inkluderer boliger, et udstillingsområde, en event pavillon m.m. – er designet til at kunne skilles ad og blive genbrugt, så bygningernes liv går længere end næste års udstilling. Flere detaljer om programmet i 2023 offentliggøres løbende.

Levesteder er udviklet af VELUX i partnerskab med EFFEKT arkitekter og MOE ingeniører, og bygger på en regenerativ tilgang til bygninger. Tilgangen fokuserer på boliger, der både har et optimalt indeklima for beboerne og det laveste CO2 aftryk en dansk nybygget bolig nogensinde.

Læs mere på: https://buildforlife.velux.com/en/livingplaces

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Derfor skal du arbejde for os: Vi vil styrke den sociale og klimamæssige bæredygtighed

Læs mere her

Enemærke & Petersen og Almenr bygger første fælles landsby i Lejre

Få historien her

Enemærke & Petersen satser stærkt på medarbejdernes kompetencer

Læs mere her

Bæredygtighed: Så meget koster det at genbruge dit byggemateriale

Få historien her