Menu

4. maj 2023

DGNB Guld og Hjerte: ”Det her er knap så sexet, men hold op hvor er det vigtigt”

Enemærke & Petersen har afleveret Bravidas nye hovedsæde i Brabrand, som er udført i samarbejdet med teknikentreprenøren selv. Hovedkvarteret er et af Danmarks første erhvervsbyggerier, der er certificeret til DGNB Guld og Hjerte. Vi har spurgt vores projektchef Jacob Byskov, hvad han har lært af byggeprocessen.

BravidaTeknik

Satte sig ned og så på DGNB-point

-Jeg er rigtigt glad for, at vi har gjort vores forarbejde så godt,

fortæller projektchef Jacob Byskov om forberedelsen til DGNB Guld og Hjerte og fortsætter:

-Før byggestart satte vi os ned og så på de DGNB-point, vi skulle opnå og hvilket arbejde de point krævede af os. Og det her er knap så sexet, men hold op hvor er det vigtigt: Affalds- og materialehåndtering har bare fyldt rigtigt meget. Og her var forarbejdet, hvor vi fastlagde arbejdsgange, fandt placering til affaldscontainere osv. bare et uvurderligt fundament. Og undervejs sørgede vi så for, at alle nye håndværkere på pladsen, som det første, gennemgik et kursus i affalds- og materialehåndtering, så vi sikrede den gode håndtering i hele byggefasen.
(Artiklen fortsætter under billedet)

Et af de første hjerte-byggerier herhjemme

Det nye Bravida-byggeri er også et af de første færdige DGNB-Hjerte byggerier i Danmark. Den nye certificering er skabt for at fremme sundhed og velvære i byggeriet og tager udgangspunkt i fem hovedkategorier: Luftkvalitet, akustik, visuel komfort, termisk komfort og arkitektonisk værdi.
(Artiklen fortsætter under billedet)

Dialogen er afgørende

I arbejdet med en helt ny certificering peger Jacob Byskov igen på forarbejdet som en tvingende nødvendighed:

– Indretning, dagslysforhold og lyd var stærke opmærksomhedspunkter i forarbejdet, men derudover oplever vi også at bygherre-dialogen er afgørende for det vellykkede erhvervsbyggeri, for de kender naturligvis deres egen arbejdsplads og dets behov virkeligt indgående og derfor var de hyppige dialoger undervejs med Bravida omkring produktvalg og materialevalg helt afgørende for, at de og deres medarbejdere får en bygning, der lever helt op deres behov.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Aarhus: Her er de to vigtigste råd, hvis du skal lykkedes med DGNB

Læs mere her

Divisionschefen: Her er de 3 vigtigste ting, jeg lærte på Danmarks Bedste Renovering

Få historien her

Stram styring af byggeplads: Her er de 4 uundværlige elementer

Læs mere her

Renovering i tæt bebygget område: Her er fem ting, du skal huske

Få historien her