Menu

19. januar 2017

Enemærke & Petersen skal udføre Danmarks første tryghedsrenovering

 Enemærke & Petersen har netop vundet tryghedsrenoveringen af det udsatte boligområde Bispehaven i Aarhus.

Danmarks første tryghedsrenovering
I spørgeskemaundersøgelsen, Politiets Tryghedsindex, fra 2016 kunne kun 56,7% af Bispehavens borgere fortælle, at de følte sig trygge i området – en andel der gjorde beboerne til de mest utrygge beboere i alle landets særligt udsatte boligområder. Den omfattende utryghed betyder, at Østjysk Bolig, som ejer og driver Bispehaven, nu udfører Danmarks første tryghedsrenovering i området. En renovering hvis primære mål er at styrke og udvikle trygheden i området
– og boligforeningen har netop valgt Enemærke & Petersens team med aarhus arkitekterne, NIRAS, byMUNCH by- og landskabsdesign til at udføre tryghedsrenoveringen.

Byggeprocessen afgørende for tryghed
Tryghedsrenoveringen kommer blandt andet til at bestå af flere grønne landskabelige områder, mindre beton og et nyt fælleshus, som skal byde hele Aarhus velkommen til bydelen. Totalentrepriseteamet vil dog mere end kun fysiske ændringer: ”Vores team har en helhedsorienteret tilgang til at skabe tryghed i Bispehaven.” fortæller Jesper Finderup, produktionsdirektør i Enemærke & Petersen, og uddyber: ”Trygheden er naturligvis omdrejningspunktet for den færdige arkitektur, men processen derhen er for os i teamet ligeså afgørende for at styrke trygheden. Her skal beboerne høres og inddrages og vi skal engagere dem i hele processen.”

Læs mere om præcis hvilke aktiviteter, der skal skabe tryghed her.

Tryghedsrenoveringen af Bispehaven er en totalentreprise og udføres af Enemærke & Petersen med aarhus arkitekterne, NIRAS, byMUNCH by- og landskabsdesign for Østjysk Bolig. Kontraktsummen er på 187 mio. kr. inkl. moms – byggeriet går i gang i 2017 og forventes afsluttet i 2020.

Visualisering: aarhus arkitekterne

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Social entreprenør

Læs mere her

“Håndværkerne har været gode til at småsnakke – og det betyder meget for de ældre”

Læs mere her

“Jeg er husmor her i skurbyen”

Læs mere her

“Min vigtigste opgave har været at hjælpe beboerne”

Læs mere her