Menu

“Jeg er husmor her i skurbyen”

Nadifo Nur Ali er beboer i Rosenhøj og ansat som servicemedarbejder i Enemærke & Petersens skurby – for Nadifo gav renoveringen af Rosenhøj muligheden for et arbejde i de hjemlige omgivelser, hun er så glad for.

Renovering af Rosenhøj-områdets 27 boligblokke lakker mod enden. I tre år har håndværkere og gravemaskiner været en del af hverdagslivet i Aarhus-forstaden – vi har sat en række af menneskene fra Rosenhøj stævne for at blive klogere på de menneskelige facetter af en omfattende renovering.

 

Nadifo Nur Ali, beboer og servicemedarbejder i skurbyen  i Rosenhøj

”Jeg har boet i Rosenhøj i 11 år og i de sidste par år har jeg arbejdet i håndværkernes skurby. Jeg var frivillig i Nabohuset i Rosenhøj og så spurgte jeg Anette fra Byg Op: Kan jeg ikke få arbejde hos nogen af dem, der bygger? For jeg vil så gerne arbejde.

Nu er det mit job at passe på huset. Jeg er husmor her i skurbyen. Det er mig, der sætter morgenmad frem til byggefolkene, jeg rydder op bagefter og gør tallerkenerne rent. Er du godt klar over, at de håndværkere drikker 30 liter kaffe om dagen?

Jeg gjorde også rent i kombivognene, det var her beboerne gik på toilet og i bad, da deres badeværelser blev renoveret. Der var meget at gøre rent, men der var ingen klager til mig, de var rigtigt glade.

Der er nogen, der har spurgt mig: “Kan du klare det? Så mange toiletter og alle de mænd.” Men det kan jeg godt klare.

Det er rigtigt godt at arbejde her i Rosenhøj – jeg er tæt på mit område og her kender jeg menneskerne. Jeg kan hjælpe dem.

Før renoveringen var Rosenhøj rodet. I dag er det meget flot. Det har gjort en stor forskel og alle mennesker er glade for det.”

 

Byg Op er et bydækkende tilbud under Det Boligsociale Fællessekretariat. Byg Op arbejder for at skabe lokale arbejdspladser og uddannelsesaftaler under renoveringerne af boligområder i Aarhus. Læs mere om Byg Op’s arbejde her.

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

“Det har vist været min rolle at overbevise folk om, at det her bliver godt”

Læs mere her:

“Håndværkerne har været gode til at småsnakke – og det betyder meget for de ældre”

Læs mere her: