Menu

13. marts 2017

11 Enemærke & Petersen-projekter indstillet til Renoverprisen

For femte år i træk skal Renoverprisen uddeles til Danmarks bedste renovering. I 2017 er Enemærke & Petersen repræsenteret med 11 renoveringsprojekter.

Fra kæmpe renoveringer af almene boligområder over den nænsomme ombygning af Retten i Aarhus til den opfindsomme tankegavl på Gadekærvej i Valby. Enemærke & Petersen har været entreprenør på ikke mindre end 11 af dette års nomineringer til Renoverprisen.

De 11 Enemærke & Petersen-projekter er:

Langkærparken – et forbilledligt eksempel fra Aarhus på hvordan man, gennem en helhedsorienteret social tilgang og ambitiøse klimamål, kan berige et boligområde – både gennem arkitekturen og under selve byggeprocessen.

Rosenhøj – et eksempelprojekt for helhedsorienteret og bæredygtig transformation af et alment boligområde i Viby Syd i Aarhus.

Retten i Aarhus – “Danmarks smukkeste tinghus” er Retten i Aarhus blevet kaldt, efter det over 100 år gamle hus er renoveret og nænsomt ført up to date.

Gadekærvej – Renoveringen af Gadekærvej i Valby er et eksempel på, hvordan man kan skabe et visuelt løft af en boligblok, som skaber værdi for både beboerne og det omkringliggende område

Sjælør Boulevard – gennemtænkt energirenovering i Københavns Sydhavn, som vender et socialt udsat boligområde til en bebyggelse med arkitektonisk høj kvalitet og attraktive boliger.

Linoleumshuset – tagrenovering og energioptimering af fredet boligbyggeri i København. Derfor  er huset renoveret med løsninger og materialer, som så vidt muligt er identiske med de oprindelige.

Vapnagaard – Danmarks største almene boligrenovering med 1738 lejligheder i Helsingør. En omfattende beboerdemokratisk proces med møder og workshops er gået forud for udformning af de enkelte boligblokke og områdets helhed.

Stadionkvarteret – renoveringen af Stadionkvarteret i Glostrup med sine 1.235 boliger er i sin skala et pionerprojekt, hvor man med udgangspunkt i den originale arkitektur fremtidssikrer parkbebyggelsen.

Korngården – Renoveringen af Korngården i Ballerups fire etagehusblokke opført i 1958, har fokuseret på at styrke beboersammensætningen, byggeriets oprindelige arkitektoniske kvaliteter og livet mellem husene.

Brøndby Nord – Med renoveringen af Brøndby blev der skabt bedre fysiske rammer for beboerne, nedbragt energiforbruget, forlænget bygningernes levetid, samt løftet bebyggelsens æstetisk udtryk.

Kjærslund – Renovering af klimaskærm, vinduer og tag på Viby Andelsboligforenings afd. 23’s  11 fritliggende blokke i 3 etager.


Jubilæumsprisen

Renoverprisen har i år lanceret en helt særlig pris for renovering af almene boliger: Jubilæumsprisen. Og vores almene boligrenoveringer i Langkærparken, Rosenhøj, Gadekærvej, Vapnagaard, Brøndby Nord, Kjærslund og Sjælør Boulevard er naturligvis indstillet til denne pris.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Boligrenovering på Hjortegården

Læs mere her

Beboerdialog

Læs mere her

Social entreprenør

Læs mere her