Menu

11 Enemærke & Petersen-projekter indstillet til Renoverprisen

For femte år i træk skal Renoverprisen uddeles til Danmarks bedste renovering. I 2017 er Enemærke & Petersen repræsenteret med 11 renoveringsprojekter.

Fra kæmpe renoveringer af almene boligområder over den nænsomme ombygning af Retten i Aarhus til den opfindsomme tankegavl på Gadekærvej i Valby. Enemærke & Petersen har været entreprenør på ikke mindre end 11 af dette års nomineringer til Renoverprisen.

De 11 Enemærke & Petersen-projekter er:

Langkærparken – et forbilledligt eksempel fra Aarhus på hvordan man, gennem en helhedsorienteret social tilgang og ambitiøse klimamål, kan berige et boligområde – både gennem arkitekturen og under selve byggeprocessen.

Rosenhøj – et eksempelprojekt for helhedsorienteret og bæredygtig transformation af et alment boligområde i Viby Syd i Aarhus.

Retten i Aarhus – “Danmarks smukkeste tinghus” er Retten i Aarhus blevet kaldt, efter det over 100 år gamle hus er renoveret og nænsomt ført up to date.

Gadekærvej – Renoveringen af Gadekærvej i Valby er et eksempel på, hvordan man kan skabe et visuelt løft af en boligblok, som skaber værdi for både beboerne og det omkringliggende område

Sjælør Boulevard – gennemtænkt energirenovering i Københavns Sydhavn, som vender et socialt udsat boligområde til en bebyggelse med arkitektonisk høj kvalitet og attraktive boliger.

Linoleumshuset – tagrenovering og energioptimering af fredet boligbyggeri i København. Derfor  er huset renoveret med løsninger og materialer, som så vidt muligt er identiske med de oprindelige.

Vapnagaard – Danmarks største almene boligrenovering med 1738 lejligheder i Helsingør. En omfattende beboerdemokratisk proces med møder og workshops er gået forud for udformning af de enkelte boligblokke og områdets helhed.

Stadionkvarteret – renoveringen af Stadionkvarteret i Glostrup med sine 1.235 boliger er i sin skala et pionerprojekt, hvor man med udgangspunkt i den originale arkitektur fremtidssikrer parkbebyggelsen.

Korngården – Renoveringen af Korngården i Ballerups fire etagehusblokke opført i 1958, har fokuseret på at styrke beboersammensætningen, byggeriets oprindelige arkitektoniske kvaliteter og livet mellem husene.

Brøndby Nord – Med renoveringen af Brøndby blev der skabt bedre fysiske rammer for beboerne, nedbragt energiforbruget, forlænget bygningernes levetid, samt løftet bebyggelsens æstetisk udtryk.

Kjærslund – Renovering af klimaskærm, vinduer og tag på Viby Andelsboligforenings afd. 23’s  11 fritliggende blokke i 3 etager.


Jubilæumsprisen

Renoverprisen har i år lanceret en helt særlig pris for renovering af almene boliger: Jubilæumsprisen. Og vores almene boligrenoveringer i Langkærparken, Rosenhøj, Gadekærvej, Vapnagaard, Brøndby Nord, Kjærslund og Sjælør Boulevard er naturligvis indstillet til denne pris.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden