Menu

2. marts 2017

Renoveringen af Stadionkvarteret når en milepæl

Enemærke & Petersen har netop færdiggjort første etape af renoveringen af Stadionkvarteret og 252 nyrenoverede boliger står nu klar i Glostrup. Den etapeopdelte byggeproces er af stor betydning for projektet.

Ikke mindre end 1.236 almene boliger er lige nu under renovering i Stadionkvarteret i Glostrup – og byggeriets første etape er netop færdiggjort og næste etape er i gang. Netop etapeopdelingen er en del af Stadionkvarteret-projektets særlige samarbejdsform, som indebærer et tæt og integreret samarbejde mellem Glostrup Boligselskab, Enemærke & Petersen, JJW Arkitekter og Danakon rådgivende Ingeniører. Lars Lynge Nielsen, projektchef i Enemærke & Petersen fortæller: ”Vi arbejder sammen om at undgå videnstab i overgangen mellem de enkelte etaper og netop udnytte den viden de tidligere etaper har givet os. Ved at stoppe op og evaluere hver etape og den viden vi har indsamlet, får vi muligheden for at tænke innovativt og udvikle vores processer, så vi bl.a. kan skabe nye bygge- og montagemetoder og optimere økonomien eller byggetakten undervejs.”

Plads til større familier og gangbesværede
Renoveringen af de store murede boligbebyggelser er stadig et nyt område i Danmark, og renoveringen af Stadionkvarteret i Glostrup er i sin skala et pionerprojekt, hvor man med udgangspunkt i den originale arkitektur vil fremtidssikre parkbebyggelsen. Det omfattende byggeprojekt opdaterer boligområdet opført fra 1955 til 1966 til et socialt bæredygtigt og mere inkluderende boligkvarter, som bl.a. giver plads til forskellige sammensætninger af beboere. Således er lejligheder eksempelvis blevet lagt sammen til at kunne huse den større familie, mens 120 andre boliger nu er såkaldte ”tilgængelighedsboliger” beregnet til ældre og gangbesværede beboere. Udover de 260 moderniserede lejligheder har Enemærke & Petersen udskiftet tage og vinduer, installeret ny ventilation i hele bebyggelsen og udvidet de eksisterende altaner.

Glade beboere
Glostrup Boligselskab er bygherre på projektet og projektleder Lisa Christiansen fortæller, at de beboere, der allerede er flyttet ind i de nyrenoverede boliger, er glade for deres nye lejligheder.
“Renoveringen af Stadionkvarteret handler ikke kun om en nødvendig istandsættelse af et af omegnskommunernes mest markante murede byggerier. Renoveringen handler også om, at byggeriet forbliver attraktivt, så den moderne familie kan finde en bolig, der matcher netop deres behov og bliver en ramme for livet, uanset hvor i livet, man er”, siger Lisa Christiansen.

Foto: Søren Aagaard

 

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Lars Sindal Kristiansen

Divisionsdirektør

40 89 92 72

lsk@eogp.dk

Stadionkvarteret: Ny type samarbejde skabte successen

Læs mere her

Inas har 10 års erfaring med beboerdialog: ”Vi må ikke male renoveringen lyserød”

Læs mere her

Tipoldefaderen der blev genhuset

Læs mere her