Menu

CASE: Jobs til arbejdsløse beboere i Rosenhøj

Halvtreds unge arbejdsløse beboere kom i arbejde på Enemærke & Petersens boligrenoveringer i Aarhus.

_n7r1920

“De viser, at de stoler på mig – og det betyder faktisk meget for mig.” fortæller 27-årige Mirvais Pirzada som er beboer i én af de 27 boligblokke, der udgør Rosenhøj-bebyggelsen i Aarhus. Og så er Mirvais også blevet ansat hos Enemærke & Petersen på den omfattende renovering af de i alt 840 lejligheder. Vais er pladsmand på byggepladsen og arbejder sammen med broderen Khaled, som er blevet tømrerlærling.

Halvtreds unge i arbejde
Under det omfattende renoveringsprojekt har Enemærke & Petersen tilbudt en række praktikpladser og lærlingeforløb til de beboere i Rosenhøj, som har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Et lignende tilbud har der også været til beboerne på renoveringen af Langkærparken i Aarhus og i alt har op i mod 50 unge fået job som arbejdsmænd eller et praktikforløb på de to byggerier.

Rosita inddrager beboerne
Et andet beboerinddragende tiltag i Rosenhøj er Rosita. Rosita er ansat som beboerkoordinator og står for den daglige kontakt til de mange beboere. Blandt andet varsler hun dem om, hvornår håndværkerne skal i gang med deres lejlighed. Og så står hun for beboerarrangementerne, som fx Rosenhøj Cup – en fodboldturnering, som også omfatter grill og nabohygge.

Beskæftigelsesindsatsen i Rosenhøj er sket i samarbejde med BygOp. 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Thomas Krogh

Forretningsområde direktør vest

41 86 63 99

tkg@eogp.dk

Enemærke & Petersen modtager Aarhus Kommunes Integrationspris

Læs mere her

Langkærparken viser vejen!

Læs mere her

Danmarks største PCB-saneringsprojekt

Læs mere her

Nænsom renovering af retsbygningen i Aarhus

Læs mere her