Menu

CASE: Jobs til arbejdsløse beboere i Rosenhøj

Halvtreds unge arbejdsløse beboere kom i arbejde på Enemærke & Petersens boligrenoveringer i Aarhus.

_n7r1920

“De viser, at de stoler på mig – og det betyder faktisk meget for mig.” fortæller 27-årige Mirvais Pirzada som er beboer i én af de 27 boligblokke, der udgør Rosenhøj-bebyggelsen i Aarhus. Og så er Mirvais også blevet ansat hos Enemærke & Petersen på den omfattende renovering af de i alt 840 lejligheder. Vais er pladsmand på byggepladsen og arbejder sammen med broderen Khaled, som er blevet tømrerlærling.

Halvtreds unge i arbejde
Under det omfattende renoveringsprojekt har Enemærke & Petersen tilbudt en række praktikpladser og lærlingeforløb til de beboere i Rosenhøj, som har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Et lignende tilbud har der også været til beboerne på renoveringen af Langkærparken i Aarhus og i alt har op i mod 50 unge fået job som arbejdsmænd eller et praktikforløb på de to byggerier.

Rosita inddrager beboerne
Et andet beboerinddragende tiltag i Rosenhøj er Rosita. Rosita er ansat som beboerkoordinator og står for den daglige kontakt til de mange beboere. Blandt andet varsler hun dem om, hvornår håndværkerne skal i gang med deres lejlighed. Og så står hun for beboerarrangementerne, som fx Rosenhøj Cup – en fodboldturnering, som også omfatter grill og nabohygge.

Beskæftigelsesindsatsen i Rosenhøj er sket i samarbejde med BygOp. 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Enemærke & Petersen modtager Aarhus Kommunes Integrationspris

Læs mere her

Langkærparken viser vejen!

Læs mere her

Danmarks største PCB-saneringsprojekt

Læs mere her

Nænsom renovering af retsbygningen i Aarhus

Læs mere her