Menu

Langkærparken viser vejen!

Renoveringen af Langkærparken har dannet et vigtigt erfaringsgrundlag for fremtidige energirenoveringer

 

Da AL2bolig stod over for at skulle renovere Langkærparken i Aarhus, ønskede man også at gøre noget ved den dårlige energiøkonomi, der kendetegner mange almene boligbebyggelser fra 60’erne og 70’erne. Derfor blev en enkelt blok udbudt som prøveblok, så AL2bolig ud fra erfaringerne i dette projekt kunne beslutte, hvordan de resterende 34 blokke skulle klimarenoveres.

Enemærke & Petersen udførte arbejdet på prøveblokken og vandt efterfølgende renoveringen af de sidste 34 blokke. De 860 lejligheder med ca. 2.000 beboere har fået nye køkkener og baderum, og kældre, tage og gavle er blevet efterisoleret, mens de gamle gårdfacader er blevet udskiftet med højisolerede facadeelementer beklædt med koksgråt skifer, mælkehvidt panserglas eller forpatineret zink. Således lever Langkærparken nu op til kravene til lavenergiklasse 2015.

Renoveringen af Langkærparken er blandt de mest omfattende, hidtil udført, med beboerne boende i deres lejligheder, og derfor har projektet kørt efter en stram tidsplan, så renoveringen af en opgang tog præcis ni uger. Hver fredag afleverede Enemærke & Petersen en færdig opgang, og hver mandag åbnede vi en ny. Det vil sige, at der under størstedelen af renoveringen blev arbejdet på 72 lejligheder, svarende til ni opgange.

Andre almene boligselskaber har udvist stor interesse for projektet, som uden tvivl vil danne erfaringsgrundlag for lignende renoveringer i fremtiden.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Se dronefilm fra renoveringen af Langkærparken

Jobs til arbejdsløse beboere i Rosenhøj

Læs mere her

Det Bedste Boligsociale Projekt i 2017 fik 24 unge beboere i arbejde

Læs mere her

Sådan blev Langkærparkens 2.768 facadeelementer monteret til tiden

Læs mere her

To Enemærke & Petersen-projekter løb med Almene Fagpriser 2017

Få historien her