Menu

6. november 2017

To Enemærke & Petersen-projekter løb med Almene Fagpriser 2017

131 almene boligprojekter har været indstillet til Almene Fagpriser 2017 – 15 blev nomineret – og nu er de seks vindere fundet. Enemærke & Petersen er stolte over at have to projekter blandt vinderne.

Almene fagpriser 2017 er en nyindstiftet prisuddeling, der hylder de almene boligorganisationers arbejde for at skabe gode vilkår for deres beboere. I den første uddeling af priserne her i 2017 løb to Enemærke & Petersen-projekter med priserne for Bedste Boligsociale Projekt og Bedste Renovering:

Bedste Boligsociale Projekt
:
Job First-projektet på Langkærparken – et job-samarbejde mellem Al2Bolig, Enemærke & Petersen og Jobcenter Aarhus undervejs i renoveringen af det udsatte boligområde Langkærparken i Aarhus. Undervejs i renoveringen fik Job First-samarbejdet 24 unge arbejdsløse beboere i arbejde hos Enemærke & Petersen. I dag er 13 af beboerne, som før var langt fra arbejdsmarkedet, stadig i arbejde eller under uddannelse til håndværkere. Læs meget mere om Job First-projektet her.

Bedste Renovering:
Søhusene:
Fra nedslidt boligområde med ghetto-prædikat til attraktivt rækkehusbebyggelse med venteliste og stor beboertilfredshed – det er den korte historie om renovering af Søhusene i Nakskov, hvor 13 store boligblokke blev revet ned og 104 rækkehuse blev bygget op, mens 41 eksisterende rækkehuse blev renoveret. Læs mere om Søhusene her.


Derudover var to andre Enemærke & Petersen-projekter nomineret til Almene Fagpriser:

I kategorien Bedste Renoveringsprojekt
Nyt Rosenhøj:
En omfattende og kompleks renovering af et udsat boligområde – en renovering som har ændret et monotomt og ensartet område til et varieret og grønt boligområde. Du kan læse mere om Nyt Rosenhøj her.  Rosenhøj vandt i 2017 også Renover Prisens Jubilæumspris for almen boligrenovering.

I Kategorien Bedste Nybyggeriprojekt:

Sundholm Syd – Almen Bolig+: 48 nye familieboliger på Amager til familier, der vil yde en indsats i boligafdelingen mod en lavere månedlig ydelse. Boligerne blev opført i et præfabrikeret byggesystem af rumstore boksmoduler. Læs mere om Sundholm Syd her.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Sådan blev Langkærparkens 2.768 facadeelementer monteret til tiden

Læs mere her

Det Bedste Boligsociale Projekt i 2017 fik 24 unge beboere i arbejde

Få historien her

Nyt DGNB-kriterie kan få flere udsatte ledige i job i byggeriet

Få historien her

Langkærparken viser vejen!

Få historien her