Menu

18. januar 2017

Sådan styrker vi trygheden i udsat boligområde

På tryghedsrenoveringen af det udsatte boligområde Bispehaven i Aarhus tænker teamet bag helhedsorienteret – og Enemærke & Petersen har derfor bl.a. forpligtet sig til en helt særlig beskæftigelsesindsats.  

Bispehaven i Aarhus er dét udsatte boligområde i landet, hvor borgerne føler sig mest utrygge – det skal en ny tryghedsrenovering med Enemærke & Petersen som totalentreprenør, nu ændre. Totalentrepriseteamet, som også tæller aarhus arkitekterne, NIRAS og byMUNCH har en helhedsorienteret tilgang til at skabe tryghed i Bispehaven – en tilgang hvor borgernes inddragelse og engagement i byggeprocessen er afgørende.

Beboere ansættes på byggepladsen
For at styrke beboerengagementet har entrepriseteamet helt konkrete tryghedsaktiviteter klar: ”Vi har god erfaring med at engagere beboerne i f.eks. at lave gårdhaver, hvor de sammen kan dyrke grøntsager og lære naboen at kende. Vi etablerer også et ”delebibliotek”, hvor beboere kan låne både grej og naboens menneskelige ressourcer til f.eks. gør-det-selv projekter” fortæller Jesper Finderup og forklarer, at entreprenørvirksomheden også har påtaget sig en helt konkret forpligtigelse i forhold til beboerne: ”Enemærke & Petersen ansætter en halv snes unge ufaglærte beboere på byggepladsen – vi har gjort det før og det skaber ejerskab hos de unge og vi har været så heldige at få nogle rigtigt gode medarbejdere på den måde.”

Læs mere om Bispehaven her.

Tryghedsrenoveringen af Bispehaven er en totalentreprise og udføres af Enemærke & Petersen med aarhus arkitekterne, NIRAS, byMUNCH by- og landskabsdesign for Østjysk Bolig. Kontraktsummen er på 187 mio. kr. inkl. moms – byggeriet går i gang i 2017 og forventes afsluttet i 2020. Beskæftigelsesindsatsen vil ske i samarbejde med BygOp.

Visualisering: aarhus arkitekterne

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

“Vi viste tillid ved at give dem nøglerne til skurvognen”

Læs mere her

“Jeg er husmor her i skurbyen”

Læs mere her

“Min vigtigste opgave har været at hjælpe beboerne”

Læs mere her

Enemærke & Petersen skal udføre Danmarks første tryghedsrenovering

Få historien her