Menu

Tipoldefaderen der blev genhuset

94-årige Jørgen Skermer har oplevet meget i løbet af det, han selv kalder ”et dejligt liv”. Den seneste livsbegivenhed har været at blive genhuset under Enemærke & Petersens renovering af Stadionkvarteret i Glostrup.

”Vi havde med sabotage at gøre – af dem der arbejdede for tyskerne. Jeg kørte for Holger Danske. På et tidspunkt skulle vi bruge en bil med en presenning på. Det skulle jeg skaffe. Det var inde i byen og tilfældigt kom der én og parkerede på Borups Allé – jeg husker det lige så tydeligt. Så gik jeg hen og fortalte, hvem jeg var og sagde: Vi skal bruge din bil. Tænk jeg fik slet ingen kvaler fra ham – jeg fik bare lov til at tage bilen. Og så kørte vi ud til en sabotage.”

Et begivenhedsrigt liv
Den tidligere bilinspektør og mekaniker Jørgen Skermer har haft et begivenhedsrigt liv. Under krigen var han en del af modstandsbevægelsen og var chauffør under Holger Danskes sabotageaktioner. Efter krigen transporterede han tyske fanger for kriminalpolitiet. Senere blev han mekaniker for Den Kongelige Danske Automobil Klub, hvilket førte ham rundt i hele Europa: Fra Holland over Venedigs kanaler til matinéer i den legendariske Moulin Rouge klub i Paris. Og til eksklusive klubaftener på Hotel D’Angleterre.

Genhuset under renovering
Den seneste begivenhed i Jørgen Skermers liv har været Enemærke & Petersens renovering af Stadionkvarteret – i dag er Jørgen 94 år gammel og indtil for et halvt år siden kaldte han Diget 11 på Stadionkvarteret sit hjem.
”Jeg har boet der i over 30 år, men for seks måneder siden skulle lejligheden renoveres og så blev jeg genhuset her.”
I dag bor Jørgen fast i den lejlighed, han blev genhuset i lidt længere nede af vejen.
”Først talte de om, at jeg måske skulle genhuses i højhuset, men så sagde jeg til dem, at jeg jo plejede at komme på D’Angleterre og så fik jeg den her fine lejlighed.” fortæller Jørgen med et glimt i øjet.

Flot og lys tilgængelighedsbolig
“Den fine lejlighed” er en såkaldt tilgængelighedsbolig for ældre og gangbesværede beboere. Lejligheden har ekstra store døre og er uden dørtrin, så man let kan komme omkring – også med en kørestol. Opgangen har udendørselevator, så beboeren nemt kan komme op i lejligheden.
”Jeg bruger nu kun elevatoren, hvis jeg har min indkøbsvogn med – ellers tager jeg trappen.”Siger Jørgen, som er glad for den nye lejlighed:
”Jeg er meget tilfreds med, at jeg fik den her lejlighed – den anden var ikke praktisk indrettet og denne her er også lysere og flottere.”

Svært at flytte i en høj alder
”Jeg ved, at for nogle af de andre ældre i området har det ikke været så sjovt at flytte i en høj alder, men det har ikke gået mig så meget på. Jeg har også fået meget hjælp, for min datter på 65 har næsten pakket det hele ned for mig.”fortæller Jørgen Skermer, som nu er kommet helt på plads i den nye lejlighed og glæder sig til den næste store livsbegivenhed: At det første tipoldebarn kommer til verden i januar.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Stadionkvarteret: Ny type samarbejde skabte successen

Læs mere her

Renoveringen af Stadionkvarteret når en milepæl

Få historien her

Inas har 10 års erfaring med beboerdialog: ”Vi må ikke male renoveringen lyserød”

Få historien her