Menu

Praktik: Jonas fik ansvar – og en overraskelse

”Det vigtigste jeg har fået ud af praktikken er, at jeg er blevet bekræftet i, at det er her, jeg skal starte min karriere – det er kalkulation, jeg skal specialisere mig indenfor.”

Praktik som bygningskonstruktør

Jonas Møllnitz er 25 år og læser til bygningskonstruktør på EASJ i Næstved, men siden januar har han haft eget skrivebord hos Enemærke & Petersen i Ringsted, hvor han er i praktik i tilbudsafdelingen.

Det naturlige valg
Netop kalkulation, hvor der beregnes tilbud på byggeprojekter, er Jonas’ store faglige interesse: ”Lige siden folkeskolen har jeg elsket at regne. Da jeg senere blev uddannet murer, synes jeg altid, det var sjovt at regne på hvor mange mursten og mørtel, der skulle til. Og på konstruktørskolen tog jeg altid de opgaver, hvor der skulle udregnes tid og kroner og ører. Derfor søgte jeg specifikt praktik i tilbudsafdelingen, hvor de fleste andre kommer ud på byggepladser.”

Får ansvar – og hjælp
”Jeg er glad for det ansvar, jeg har fået her. Jeg kan godt lide kombinationen af at blive smidt ud i opgaverne og at der er noget på spil, samtidigt med at min kollega Rasmus altid er med på sidelinjen og hjælper mig.” fortæller Jonas om de erfaringer, han har gjort de sidste par måneder. ”Det har også været fedt at finde ud af, at tilbudsarbejdet rummer så meget. Udover regne-delen har jeg også været med ude på besigtigelser og været med til kontraktforhandlinger med underleverandører – jeg troede faktisk mest, jeg skulle sidde og regne.”

Overraskelsen
For Jonas har den store overraskelse i praktikforløbet været stemningen: ”Folk griner hele tiden og laver jokes – samtidigt med at de arbejder virkeligt seriøst. Jeg tror, at man hviler så meget i sig selv her, fordi alle hjælper hinanden og der også er plads til, at man laver fejl. Der er højt til loftet.”

Den største oplevelse
”Den største oplevelse jeg har haft, var da min kollega Rasmus og jeg havde regnet et projekt – og vi vandt det. Her er det traditionen, at vi ringer med den store skibsklokke, som hænger i tilbudsafdelingen og så samles alle medarbejderne og fejrer det. Denne gang var det så min tur til at ringe med klokken og præsentere projektet for dem alle sammen. Det var fedt at gøre sig bemærket på den måde.”

Læser du bygningskonstruktør eller -ingeniør og vil du i praktik hos Enemærke & Petersen? – Læs om de forskellige praktikmuligheder og ansøg her.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Carina Schou Ballagaard

HR konsulent

+45 60 58 12 21

cbg@eogp.dk

Praktik i Enemærke & Petersen

Læs mere her

Shirin er i praktik som byggeleder: ”Byggebranchen kommunikerer altså mest til mænd”

Få historien her

Michael fik øjnene op for en anden vej som bygningskonstruktør

Få historien her

Praktik: Mathilde blev overrasket over entreprenørens udfordringer

Få historien her