Menu

8. marts 2017

Vi satsede på Henning – og fik en vigtig ressource

I sommeren 2016 var Henning “langt fra arbejdsmarkedet”. I dag er han byggeleder i Enemærke & Petersen i Aalborg og en vigtig ressource for afdelingsleder Dan Jensen.

Nordjyske Stiftstidende har netop været på besøg i Enemærke & Petersen’s afdeling i Aalborg. Her arbejder afdelingsleder Dan Jensen og Byggeleder Henning Goth side om side på renoveringen af den almene boligforening Engparken. Men avisens ærinde i dag er ikke den omfattende renoveringssag, men derimod Henning Goth’s vej til jobbet hos Enemærke & Petersen. For otte måneder siden var Henning nemlig “langt fra arbejdsmarkedet”. Han havde været langtidsledig i 2,5 år efter et langt arbejdsliv i byggebranchen. Og som 60-årig, så mulighederne for beskæftigelse ikke lovende ud.

Opfordring: Giv de skjulte ressourcer en chance
I sommeren 2016 fik Dan Jensen fra Enemærke & Petersens afdeling i Aalborg muligheden for at få Henning i praktik – og det tilbud tog Dan imod. Også selvom at det krævede lidt ekstra overskud og opmærksomhed fra alle i afdelingen at hjælpe Henning ind i arbejdsrutinen igen: “Det føltes bare rigtigt” fortæller Dan, som varmt kan anbefale andre arbejdsgivere at give en af samfundets mere skjulte ressourcer en chance: “Den indsats vi skulle gøre i starten af praktikken har i den grad givet pote. I dag er Henning en vigtig ressource for os” lyder den tilfredse konklusion fra afdelingslederen.

Ansat som byggeleder
Hennings praktikperiode er forlængst forbi. Den 15. oktober 2016 skrev han under på en helt almindelig jobkontrakt som byggeleder i Enemærke & Petersen. Og Henning er godt tilfreds med at være tilbage i lønmodtagerkategorien igen: “Jeg har en lang erfaring indenfor byggeriet og jeg er glad for at mærke, at der er brug for den viden, jeg har samlet igennem årene.”

Er du abonnent hos Nordjyske, kan du læse historien her.

Foto: Andreas Falck/Nordjyske.dk

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Dan Jensen

Afdelingsleder, Aalborg

22 70 35 85

dje@eogp.dk

Kultur og værdier

Læs mere her

Job i Enemærke & Petersen

Se aktuelle jobs her

Social entreprenør

Læs mere her