Menu

2. september 2019

Michael fik øjnene op for en anden vej som bygningskonstruktør

For Michael Fisker Rasmussen blev et oplæg på konstruktørstudiet starten på en anden praktik og måske en anden karrierevej, end den han i første omgang havde udset sig  

Praktik bygningskonstruktør tilbudsafdeling

”Jeg fik øjnene op for kalkulationsvejen, da Rasmus og Hussein fra Enemærke & Petersens tilbudsafdeling kom på studiet og holdt oplæg for os – jeg fik en klar fornemmelse af at her var et udfordrende praktiksted, som indeholdt mange forskellige aspekter og hvor jeg ville blive udfordret med nye ting hele tiden.” Sådan fortæller Michael Fisker Rasmussen, som læser til bygningskonstruktør på 7. semester på KEA.


En solid introduktion – og ansvar
Michael startede i praktik i Enemærke & Petersens tilbudsafdeling i januar 2019 og her fik han hurtigt noget at se til: ”Rasmus var rigtig god til at sætte mig i gang med opgaver. Jeg fik meget hurtigt ansvar, men fik også altid en solid introduktion til, hvad jeg skulle gøre. Jeg begyndte selv at ringe ud til underleverandører og udarbejde kalkulationer for dem.” For Michael var det også til tider lidt grænseoverskridende: ”Jeg sad nu i en situation, hvor jeg skulle have både viden og rådgive – men det endte faktisk med at være en god måde at lære på. Først prøver jeg lige selv om jeg kan researche mig frem til svarene ellers spørger jeg kollegaerne. De har altid været klar til at hjælpe.


Med på besigtigelser og byggeplads hver uge
For Michael har praktikken budt på flere overraskelser: ”Jeg er blevet overrasket over, at Rasmus har været så god til at få mig med ud på besigtigelser og til møder på byggepladsen – jeg har næsten været afsted hver uge og det har givet mig rigtigt meget.” Samtidig har stemningen i tilbudsafdelingen også været en glædelig overraskelse: ”Det har virkeligt været meget positivt og så har tilbudsafdelingen et godt samspil med produktionen, så jeg kan altid ringe ud på byggepladsen og stille spørgsmål.”


Godt rustet til praktikken

Michael har ulig mange konstruktører ikke en håndværksmæssig baggrund og det gjorde ham i første omgang lidt usikker: ”Jeg var nervøs for, om jeg nu kunne vurdere, hvor lang tid tømrer- og murerarbejdet tager, når jeg nu ikke har en baggrund fra byggepladsen, men jeg blev overrasket over, hvor god jeg har været til at tidsvurdere.” Michael har også følt sig godt rustet til praktikken, med det, han har lært på studiet: ”På skolen er jeg f.eks. blevet god til at præsentere projekter og den erfaring har jeg brugt, når vi f.eks. præsenterer for kontraktrådet. Derudover har jeg fundet ud af, hvor vigtigt der er, at jeg søge ny viden i f.eks. Bygerfa-blade, AB18 osv.

Søg din praktik i kalkulationsafdelingen i Ringsted eller Aarhus her  og se video med Jonas, der er i tilbudspraktik. Du kan også søge praktik som byggeleder på vores byggepladser

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Carina Schou Ballegaard

HR konsulent

22 16 90 72

cbg@eogp.dk

Praktik i Enemærke & Petersen

Læs mere her

Shirin er i praktik som byggeleder: ”Byggebranchen kommunikerer altså mest til mænd”

Få historien her

Praktik: Jonas fik ansvar – og en overraskelse

Læs mere her

Gamze er byggeleder: ”Jeg hiver jo altså selv fat i bajonetsaven og tager de mursten ud”

Få historien her