Menu

Strategisk partnerskab, ByK med TRUST, med Byggeri København

Strategisk partnerskab vedr. renovering og nybyg af skoler og daginstitutioner

Enemærke & Petersen har udført projekterings- og byggeprojekter sammen med faste rådgivere i det strategiske partnerskab, ByK med TRUST, for Københavns Kommune.

 

Over 60 afleverede byggerier overholder økonomi, tid og kvalitet
Med TRUST har vi sikret, at Københavns Kommunes portefølje af byggerier har overholdt økonomi, tid og kvalitet, fordi vi har optimeret forholdet mellem udvikling, kvalitet og omkostninger. ByK med TRUST har afleveret over 60 byggeprojekter – fra store tilbygninger og massive helhedsrenoveringer af bl.a. bevaringsværdige skoler til mindre vinduesudskiftninger og midlertidige pavillonbyggerier. Projekterne er afleveret til tiden, indenfor prisrammen og med en kvalitet, der har vundet priser. Vigtigst af alt er, at vi har brugt kr. 0 på tvister og advokatbistand.

 

Ingen dyre konflikter
I ByK med TRUST har vi gjort op med byggebranchens sædvanlige konfliktkultur, hvor rådgiver, entreprenør og bygherre fortrinsvis arbejder sammen på e-mail, og det ofte ender i tvister. ByK med TRUST-teamet sidder sammen på et fælles kontor. Skitserende, kreative arkitekter sidder ved siden af håndværkeruddannede byggeledere og overfor ingeniører med speciale i indeklima, ligesom projektledere fra Byggeri København har haft deres ugentlige gang på kontoret. De har alle deltaget i faste fælles vidensdelingsdage og fredagsbarer. Det har resulteret i et yderst kollegialt arbejdsklima med stor respekt for hinandens fagligheder, og hvor der er ultrakort til lige præcis den fagviden, man står og mangler. Og de dyre tvister som normalt kendetegner byggeriet er udeblevet.

 

Gode resultater i ByK med TRUST
Vi har gjort op med de traditionelle processer, der kendetegner byggebranchen, og vi har lært meget om hinanden. ByK med TRUST har vundet Årets Forbillede i Byggebranchen 2018 og Building Awards Procesprisen 2019.

 

Fakta:

Bygherre: Byggeri København

Arkitekt: Sweco Architects og Nøhr & Sigsgaard

Ingeniør: Dominia og Norconsult

Entrepriseform: Totalentreprise/strategisk partnerskab

Kontraktsum: Kr. 2,3 mia.

Udførelse: 2016 – 2020

Skolerenovering på Holbergskolen

Læs mere her:

Skolerenovering på Lykkebo Skole

Læs mere her

Skolerenovering på Rødkilde Skole

Læs mere her

Opførelse af ny daginstitution i Ørestaden

Læs mere her