Menu

Opførelse af ny daginstitution i Ørestaden

Daginstitutionen har inspirerende udearealer til leg og læring og er desuden opført og forberedt til DGNB guldcertificering.

Enemærke & Petersen har opført en ny institution i Ørestaden, der huser ca. 300 børn og faciliteter til 30-40 medarbejdere. Stueetagen er indrettet med institutionens aktive fællesrum, der vender mod karréens gårdrum og de omkringliggende fællesare­aler med legeplads. De øvrige etager er indrettet med børnegrupper, fællesrum, liggehaller og per­sonalefunktioner.

Samarbejde på tværs

Opførelse af institutionen er sket i TRUST-regi. TRUST, der består af Enemærke & Petersen og rådgivere, er den strategiske partner, som håndterer Københavns Kommunes institutions- og skolebyggerier.

 

Præfabrikerede facadeelementer forkortede byggeperioden
Institutionsbygningen er blevet skalmuret, og byggeriet består af filigrandæk og stålsøjler. Der er monteret lette facadeelementer, som er produceret på Enemærke & Petersens byggefabrik i Glostrup.

 

Udearealer

Vi har etableret en legeplads i terræn og en på taget, som er omkranset af et bæredygtigt kebony plankeværk – ligesom hele legeområdet. Legepladsen er indrettet med legehuse, egesveller og et scene-/sidde-område.

 

Bæredygtighed

I samarbejde med Københavns Kommune har vi opført og forberedt institutionen til DGNB guldcertificering. Solcellerne på taget udgør en del af institutionens el-forbrug og reducerer dermed det samlede el-forbrug. Enemærke & Petersen har samarbejdet med GENTRÆ om levering af overskudstræ, og det er blevet anvendt.

 

Fakta:

Bygherre: Byggeri København/Københavns Kommune

Arkitekt/landskab: Kant Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og GHB Landskab

Ingeniør: AB Clausen

Entrepriseform: Totalentreprise

Kontraktsum: Kr. 59.3 mio.

Udførelse: 2019-2020

Nybyggeri

Læs mere her

Daginstitutioner

Læs mere her

Skolerenovering på Holbergskolen

Læs mere her

Skolerenovering på Lykkebo Skole

Læs mere her