Menu

Partnerskabsdirektøren: ”TRUST har krævet mange diskussioner og helhedsorienteret ledelse”

Hvad kræver det egentlig at opstarte et strategisk partnerskab? Partnerskabsdirektør Kim Thinggaard lukker op for erfaringerne, der både har været dyrekøbte, udviklende og nødvendige.

Forestil dig, at du en dag møder ind på kontoret, men i stedet for at vælge den vanlige ostemad bliver du pludselig præsenteret for en tag-selv-buffet. Filterkaffen er erstattet med skummende kaffe latte, og du sidder i et storrumskontor med nye kollegaer, der hverken tænker på rockwool eller skruer, når de hører ordet ”byggeri”. I stedet forbinder den ene part byggeri med æstetik og design, og den anden part forbinder byggeriet med styring, byggemøder og økonomi.

Det var en af de opgaver, vi stod over for i vinteren 2017, da vi åbnede vores (dengang) tomme ByK med TRUST-kontor. Vi skulle bygge en ny virksomhed op på tværs af faggrænser, uddannelser og kulturforskelle.

Det blev mit ansvar i fællesskab med den samlede ledelse, at rådgivere, bygherre og entreprenør kunne mødes i et ligeværdigt samarbejde – men jeg fandt hurtigt ud af, at man ikke bare kan placere syv organisationer i samme rum, og så er det vejen til succes og samarbejde.

At springe rammerne

Min fornemmeste rolle i TRUST har været at skabe en fælles fortælling. Det krævede en høj grad af forandringsledelse og kulturopbygning med fokus på værdighed. At opbygge et partnerskab som en selvstændig hybridorganisation på tværs af syv moderorganisationer har krævet mange ressourcer og kompetencer fra hele ledelsespaletten. For mig som leder har noget af det mest fundamentale været at skabe en ligeværdigheds- og tryghedskultur.

Partnerskabsdirektør Kim Thinggaard

En gøgeunge i egen rede

Strategiske partnerskab var nyt land, der skulle betrædes – både for branchen, men også mig. Vi skulle vænne sig til de nye tilgange, og ind imellem kunne jeg blive betragtet som en gøgeunge, der var godt i gang med at prøve at skubbe andre ud af den trygge E&P-rede. Men det var nødvendigt for, at jeg kunne skabe den opmærksomhed og forståelse for partnerskaberne.

Jeg skulle illustrere, at TRUST ikke blot var endnu et projekt, men en ny samarbejdsform med alt hvad dertil hører af interessenter, hensyn og nye vaner og processer.

Et strategisk partnerskab kræver ledelse

Vi skulle skabe en pioner-kultur fra bunden. Derfor var det vigtigt med en empatisk ledelse, der forstod at tænke helhedsorienteret og som havde fokus på magtbalancen. Det var ikke nok bare at give grønt lys og sætte tingene i gang. Organisationen har skulle vedligeholdes, og det har krævet ansatte med interesse for hinanden.

Det har været yderst nødvendigt at skabe et spændende arbejdsmiljø på niveau – eller måske bedre – end hjemme i moderselskabet eller hos konkurrenterne.

ByK med TRUST vandt Procesprisen til Building Awards i 2019

En fed og flyveklar gøg

Forandringsledelse handler om at tænke ud af boksen. Mennesker skal føle sig værdsat i kulturen, og derfor har det været vigtigt at skifte filterkaffen og rullepølsen ud med alternativer for at favne mangfoldigheden i organisationen. Hvis lignende satsninger som TRUST skal blive en succes, kan det godt betale sig at rykke ved grænserne i branchen – og ikke mindst i egen rede.

Efterhånden, næsten uden at se sig omkring, er der gået mere end tre år, og gøgeungen har vokset sig flot og fin. Vi har skabt gode resultater og et stærkt samarbejde; projekterne har i sin helhed overholdt tid, økonomi, kvalitet. Derfor ser jeg et stort potentiale i samarbejde i byggeriet.

Vi er endnu ikke færdige i ByK med TRUST, og det giver energi og appetit på morgendagen. Gøgen er fed og klar til at flyve ud på nye eventyr.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden