Menu

22. juni 2021

Renoveringen af Danmarks ikoniske ”skyskrabere” går i gang om lidt – og her betyder processen alt

Enemærke & Petersens byggeteam har i månedsvis nøje planlagt renoveringen af de første af de ikoniske høje huse på Bellahøj – teamet bruger erfaringer fra den udfordrende renovering af Søndermarken

Bellahøj Enemærke & Petersen

For halvfjerds år siden da byggeriet blev sat i gang blev Bellahøj kaldt ”Danmarks første skyskrabere” og når Enemærke & Petersen går i gang med renoveringen af AKB’s del af Bellahøj, så er det da også netop højden, der er i fokus, fortæller divisionsdirektør Lars Sindal Kristiansen:

– Når vi renoverer i højden, skal vi være knivskarpe på processen, så på Bellahøj ligger mange timers intense drøftelser og analyser for at få de optimale arbejdsprocesser og produktionsprocesser på plads.

Kun to adgangsveje
Det er især koordineringen af de materialer, der skal op i højden, der har været stor fokus på, siger divisionsdirektøren:

-Der er kun to adgangsveje, nemlig to materialehejser, til at få materialer op og ned, når de skal ind i bygningen til de indvendige arbejder. Det betyder, at vi arbejder yderst fokuseret med tidsplanerne, da alle faggrupper bliver afhængige af, at materialerne kommer til tiden.

Er i træning fra Søndermarken
Enemærke & Petersen er netop ved at færdiggøre renoveringen af Søndermarken – et udfordrende byggeprojekt med fem punkthuse på 15 etager hver. Lars Sindal Kristiansen og teamet tager god læring med fra Søndermarken:

-Vi er virkelig trænede i at planlægge arbejderne, udforme detaljerede tidsplaner og få godkendt materialer i god tid. Hvis vi får forsinkelser på en højhusbebyggelse, er det dyrt – bare stilladser og overdækning koster en mindre formue hver uge – derfor går vi virkelig op i den gode planlægning.

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Der er 3 grunde til, at det er gået så godt på Motalavej

Læs mere her

Derfor maler vi hajtænder med beboerne på Søndermarken

Få historien her

Divisionschefen: Her er de 3 vigtigste ting, jeg lærte på Danmarks Bedste Renovering

Læs mere her