Menu

11. juni 2019

Grønt seniorbofællesskab på vej til Fensmark

Brugsen i Fensmark og entreprenøren Enemærke & Petersen vil skabe et landsbyfællesskab til seniorer på Sydsjælland

Seniorbofællesskab Fensmark Enemærke & Petersen SuperBrugsen Brugsforeningen

Der er ambitiøse planer for seniorlivet i omegnsbyen Fensmark ved Næstved – to lokale aktører: Fensmark Brugsforening vil som grundsælger og Ringsted-entreprenøren Enemærke & Petersen vil som entreprenør opføre et seniorbofællesskab til lokalområdets aktive seniorer. ”Vi satser på Fensmark, fordi vi ved, at småbyerne kan noget særligt i forhold til fællesskab – og vi har alle sammen brug for, at være sammen med andre, især når vi bliver ældre. Derfor vil vi bygge et seniorbofællesskab, hvor beboerne både kan nyde fællesskabet og det aktive liv i grønne omgivelser – og trække sig tilbage i ro og mag, når de har brug for det.” Fortæller projektudviklingschef i Enemærke & Petersen, Jimmi Vinther Gravgaard.

Tæt på naturen
Seniorbofællesskabet kommer til at bestå af 36 rummelige lejligheder fordelt i tre punkthuse. På hver etage er fire lejligheder der bindes sammen af overdækkede, grønne vækstrum, hvor beboerne kan mødes i hverdagen og lave aktiviteter sammen. ”Bofællesskabets arkitektur fokuserer på, at beboerne omgives af det grønne og har masser af muligheder for et aktivt liv” fortæller Jimmi Vinther Gravgaard om byggeriet, som er tegnet af arkitektvirksomheden Mangor & Nagel, der bl.a. har kontor i Roskilde og udviklet i samarbejde med den lokale udvikler og koordinator Bjørn Bjerking for Fensmark Brugsforening a.m.b.a.

Sundhedshus er en del af projektet
Den fjerde bygning i projektet er Fensmarks nye sundhedshus, hvor læger, tandlæger, fysioterapeuter og andre sundhedsprofessionelle har mulighed for at dele praksis i samspil med f.eks. fitness eller yoga-undervisere. ”Sundhedshuset gør det nemt for alle borgerne i Fensmark: De kan f.eks. gå til lægen og få genoptræning i ét og samme hus. Samtidigt kan de sundhedsprofessionelle få tværfaglig sparring i hverdagen. For beboerne i bofællesskabet er det naturligvis dejligt nemt og trygt at have læge, fys og fitness helt tæt på.” siger Jimmi Vinther Gravgaard.

Interesserede kan høre mere til informationsmøde om seniorbofællesskabet tirsdag d. 25.06.2019 kl. 19 og sundhedshuset onsdag d. 26.06.2019, kl. 19.00. Begge møder afholdes i Fensmark Brugsforening, Næstvedvej 2, 4684 Holmegaard

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Nyt produktivitetsprojekt skal minimere håndværkerens spildtid

Projektlederen: Sådan får vi mere genbrug på byggepladsen