Menu

18. september 2024

Projektchef: ”Det er de gode samarbejdspartnere og det gode samarbejde, som er årsagen til, at det kan lade sig gøre.”

På renoveringen af Sct. Jørgensgården i Ringsted har et samarbejde med UngRingsted og Boligselskabet Sjælland åbnet dørene for 11 unge fritidsjobbere, der får mulighed for at prøve kræfter med byggebranchen – og give erfaringer, som de unge kan tage med sig videre i livet.

Det er ikke hver dag, at man ser unge mennesker på byggepladsen, men for projektchef Stefan Renow Larsen var det en oplagt mulighed for at kombinere socialt ansvar med et reelt behov på byggeprojektet, hvor de gamle gavle skulle nedrives.

– Det er ikke rentabelt for os at mure med de gamle sten fra gavlene igen. Det gav anledning til at kigge på, hvad vi kan gøre med de sten – for de skulle ikke gå til spilde.

Fælles indsats
I samarbejde med UngRingsted skabte de på Sct. Jørgensgården et fritidsjob, som kunne løse et problem for de unge – såvel som for byggesagen – hvor de skal rense op til 10.000 mursten, som efterfølgende genanvendes som fliser i sekundær belægning på byggesagen. Boligselskabet Sjælland betaler lønnen til de unge mennesker. Og så sørger Enemærke & Petersen for de omkringliggende udgifter: Opsætning af stilladsoverdækning, arbejdsstationer, værnemidler osv.

– UngRingsted laver fritidsjob-forløb, med fokus på faglært arbejde. Det giver både erhvervserfaring og kompetencer, som de kan tage med sig videre i livet, fortæller Stefan.

 

 

Ud med fordommene
Stefan indrømmer, at han i starten havde en vis skepsis over for de unge fritidsjobberes motivation og arbejdsindsats:

– Jeg havde nok en fordom om, at unge i dag får så mange lommepenge uden rigtig at skulle lave noget for det, at de ikke ville arbejde, for det vi kan tilbyde som arbejdsgivere, fortæller han.

Han var bekymret for, om de unge hurtigt ville miste gejsten og motivationen. Men til hans store overraskelse viste de unge sig at være både engagerede og målrettede:

– De knoklede virkelig på fra første gang. Deres motivation og arbejdsindsats forblev høj, selv når arbejdet var hårdt.

 

 

Læring i praksis
Stefan har fundet stor glæde i at arbejde med de unge på pladsen, og set hvordan de allerede har udviklet sig igennem optimering af deres processer:

– På deres første dag planlagde de arbejdet selv, men stødte på problemer med ineffektivitet, fordi de ikke havde overvejet hele processen. Det var sjovt at tage fat på for mig og hjælpe dem med at evaluere deres egen arbejdsproces og tænke smartere, så de kunne udnytte tiden bedre, fortæller Stefan og fortsætter:

– Og det virkede. På dag to rensede de 50% flere sten. Med samme arbejde og samme unge mennesker, men med ren og skær optimering.

 

 

Samarbejde er nøglen
Stefan understreger, at samarbejde mellem bygherre, entreprenør og lokale initiativer som UngRingsted er afgørende, hvis man vil gøre noget lignende på andre byggesager:

– Det her kunne ikke drives alene af os som entreprenør. Vi er afhængige af hinanden, og det er også grunden til, at det er blevet så godt, siger han.

Stefan fremhæver, hvordan hver part har bidraget med kompetencer og ressourcer, hvilket har gjort det muligt at skabe et projekt, der både gavner de unge fritidsjobbere og selve byggeprojektet:

– Det er de gode samarbejdspartnere og det gode samarbejde, som er årsagen til, at det kan lade sig gøre, afslutter han.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Ansvarlighed – vores tilgang

Læs mere her

Byggelederpraktik: ”Lad være med at lytte til rygter og røverhistorier”

Læs mere her

Büsra er byggeleder – og har altid vidst, at der var én ting, hun skulle

Læs mere her

“Vi viste tillid ved at give dem nøglerne til skurvognen”

Læs mere her