Menu

29. august 2018

Tobias blev pladsmand: “Det er jo meget hyggeligere at gå og snakke med nogen her end at sidde derhjemme”

Enemærke & Petersen renoverer lige nu det almene boligområde Fruehøjgaard i Herning og har sammen med Herning Kommune iværksat en beskæftigelsesindsats, hvor udsatte unge får mulighed for beskæftigelse. For 23-årig Tobias Larsen, Enemærke & Petersens nye pladsmand, betyder indsatsen, at han har fået struktur i hverdagen og med glæde står op hver morgen. Her fortæller Tobias om sit nye job. 

Beskæftigelsesindsats byggerietNu er jeg pladsmand
Jeg har været her på byggepladsen i lidt over en måned – det var min mentor, der fandt det her dejlige sted til mig. Før jeg kom her, lavede jeg ingenting. Jeg var en rod og det prøver jeg at ligge bag mig nu. Nu er jeg pladsmand. Jeg sørger for at pladsen ser godt ud, jeg rydder op og hjælper til, hvor jeg kan – jeg er lidt af en alt-mulig-mand.

Det er vigtigt at gøre et godt indtryk
På min første dag smilede jeg så meget som muligt. Det er vigtigt at gøre et godt indtryk. Og jeg er blevet taget skidegodt imod, det er et godt humør herude på pladsen og det er nemt at falde til.

Jeg kan godt lide, at jeg har en dagligdag nu
Det var hårdt i starten, for jeg havde vendt op og ned på dag og nat – men en uge så var det overstået. Nu vågner jeg kl. 6 hver morgen og jeg har ikke haft den tanke, at jeg ikke gider stå op. Jeg synes det er så fedt – det her er meget bedre, for du har en dagligdag og du er træt og har haft en god dag, når du kommer hjem. Jeg har ADHD, derfor er det vigtigt, at jeg har noget at stå op til. Så går jeg ikke ud og drikker og laver dumme ting. Jeg kan godt lide, at jeg har en dagligdag nu og alt ikke bare er fest. Og nu når jeg skal se tv, så falder jeg bare i søvn – jeg kan slet ikke bruge det til noget længere.

Læs også: Afghanske Zobair: Hvis jeg bliver god til dansk, vil jeg gerne læse videre til bygningskonstruktør

Her kan man snakke om tingene

Teamwork er vigtigt, selvom man måske ikke har så meget tilfælles med en kollega – det skal man se udover, for det her er jo arbejde. Jeg har prøvet at være på en anden byggeplads, men der var tonen ikke så god. Når man går hen og spørger her på pladsen, så svarer de altid på en god måde. Man kan snakke om tingene – og skal ikke stå og diskutere. Her er smil på læben og det gør arbejdsdagen bedre, det er også derfor jeg er blevet så glad for det. Det er jo meget hyggeligere at gå og snakke med nogen her end at sidde derhjemme, når man så kommer sammen med en ny person, så lærer man lidt om ham og det er spændende.

Jeg vil være håndværker
I fremtiden vil jeg helt klart gerne være håndværker – jeg lærer bedre med mine fingre. Nu går jeg jo meget sammen med murer og elektrikerne og jeg observerer dem meget. Hvad synes jeg er spændende i deres fag? Og kunne jeg tænke mig at lære det? I første omgang så vil Enemærke & Petersen gerne ansætte mig og til oktober skal jeg også have truck- og manitoukørekort.

Enemærke & Petersen har siden interviewet fastansat Tobias og har som en del af beskæftigelsesindsatsen antaget yderligere en tømrerlærling og en pladsmand på Fruehøjgaard-renoveringen i samarbejde med Herning Kommune.

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Zobair fik læreplads: Hvis jeg bliver god til dansk, vil jeg gerne læse videre til bygningskonstruktør

Læs mere her

To Enemærke & Petersen-projekter løb med Almene Fagpriser 2017

Læs mere her

“Vi viste tillid ved at give dem nøglerne til skurvognen”

Få historien her

Enemærke & Petersen modtager Aarhus Kommunes Integrationspris

Læs mere her