Menu

To Enemærke & Petersen projekter i finalen om RENOVER priser

Den nænsomme ombygning af Retten i Aarhus og den omfattende renovering af Rosenhøj-området er nomineret til RENOVER prisen 2017 og Jubilæumsprisen 2017

200 renoveringsprojekter i alt var indstillet til 2017’s uddeling af RENOVER prisen og den nye Jubilæumspris. I denne uge kom så nomineringerne. Seks projekter konkurrerer nu om RENOVER prisen -her i blandt Enemærke & Petersens renovering af Retten i Aarhus. Tre projekter konkurrerer om Jubilæumsprisen for almene renoveringsprojekter og her er vores omfattende renovering af Rosenhøj-området i Aarhus med i opløbet.

Retten i Aarhus 
Den gennemgribende renovering af domhuset i Smilets By blev foretaget med nænsomhed og stor respekt for den bevaringsværdige historicis­tiske og autoritære arkitektur fra 1906. Retten er blevet døbt “Danmarks Smukkeste Tinghus” og i Jyllands-Posten forkyndte en journalist, at han nu drømte om en tur i byretten – kun for at nyde omgivelserne. Retten blev renoveret i samarbejde med H+ Arkitekter og Tækker Rådgivende Ingeniører. Se flere billeder her.

Rosenhøj
I de sidste 3 år er Rosenhøj-området i Viby ved Aarhus blevet forvandlet. Det der før var et monotomt boligområde med ensartede blokke, blinde veje og kedelige parkeringsarealer  er i dag et nyt bykvarter med forskellige bebyggelser med hver deres egen identitet omgivet af grønne haver. Undervejs har et godt samarbejde mellem boligforeningen Aarhus Omegn, det boligsociale tiltag BygOp og entreprenører og underentreprenører betydet, at 43 arbejdsløse beboere kom i beskæftigelse undervejs i renoveringen. Områdets identitet er idag forbedret så markant, at fraflytninger i høj grad er afløst af en tilstrømning til ventelisten for områdets boliger. Rosenhøj blev renoveret i samarbejde med Wicotec KirkbjergArkitema, Effekt. Læs Enemærke & Petersens tema om menneskene fra Rosenhøj her.

 

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

“Det har vist været min rolle at overbevise folk om, at det her bliver godt”

Læs mere her

Jobs til arbejdsløse beboere i Rosenhøj

Læs mere her

Enemærke & Petersen modtager Aarhus Kommunes Integrationspris

Læs mere her

“Jeg er husmor her i skurbyen”

Læs mere her