Menu

28. februar 2023

Regnskab: ”Efter et år som dette er vi tilfredse med vores resultat”

Enemærke & Petersen og vores to datterselskaber vækstede i 2022 på omsætning med 15 % – og endte på en samlet omsætning på 3,65 mia. kr. Det samlede selskab har et overskud på 150 mio. kr. i 2022.

Troels Aggersbo

– I 2022 har vi oplevet, at en pludselig krig er opstået og derefter inflation, energikrise, materialemangel og konkurser blandt vores samarbejdspartnere – i det lys er vi tilfredse med et overordnet resultat i Enemærke & Petersen på 150 mio.kr og en forsat solid vækst på toplinjen. Indtjeningen ligger ikke langt fra det samlede resultat, som vi forventede for 2022. Og de forventninger blev jo skabt, da vi stadig var lykkeligt uvidende om de udfordringer, der dukkede op i 2022. Så efter et år som dette er vi tilfredse med vores resultat.

Sådan fortæller adm. direktør Troels Aggersbo om et år, der har budt på mange udefrakommende overraskelser i projekterne og for organisationen, der udover Enemærke & Petersen selv også inkluderer de to datterselskaber Raunstrup og NemByg.
 

Fokus i 2023 er på projekteksekvering

Den administrerende direktør er rolig, når han kigger i krystalkuglen for 2023, men han pointerer, at der skal arbejdes for tingene:

– Vi har haft en historisk høj tilgang af ordre i 2022, så vi står med en særdeles solid ordrebog til årene, der kommer, og det giver en vis ro til at planlægge og trække i arbejdstøjet. Vi har behov for at holde et stærkt greb i vores eksekvering. Krig, inflation og høje energipriser går desværre ikke væk lige med det samme, så ligesom i 2022 kigger vi – og branchen som helhed – ind i et hårdt arbejdsår.

Investeringer i projekt- og ejendomsudvikling

For Troels Aggersbo er udviklingen af organisationen og af nye forretningsområder en af nøglerne til at sikre aktivitet og indtjening på langt sigt:

– Vi har igangsat udviklingsindsatser i hele organisationen, som i sidste ende skal sikre det stramme greb om indtjeningen. Det er indsatser, der spænder fra nyt økonomisystem til kontinuerlig udvikling af organisationen og virksomhedens ledelse.

Siger den administrerende direktør, som også åbner op for et helt nyt forretningsområde for Enemærke & Petersen – et område der skal sikre øget aktivitet og indtjening i en fjernere fremtid:

-Vi har i løbet af 2021- 2022 opbygget et projekt- og ejendomsudviklingsteam og har rigtigt mange interessante boligudviklingsprojekter i støbeskeen og i jorden allerede. Bl.a. tager vi første spadestik til et ejendomsudviklingsprojekt i Ry, som Enemærke & Petersen har udviklet alene. Indsatsen skal sikre os på den lange bane, når den kommende recession rinder ud.

 

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Derfor har vi købt os ind i genbrugsbyggemarked

Læs mere her

Enemærke & Petersen skærper fokus på social dumping

Få historien her