Menu

CSR

I Enemærke & Petersen er CSR en del af vores DNA – vi kalder det socialt entreprenørskab.   

I Enemærke & Petersen er socialt entreprenørskab et stærkt forankret begreb i organisationen – og udgangspunktet for vores CSR-indsats.

Det sociale entreprenørskab er en del af vores DNA og udøves i alle ender af organisationen på forskellig vis.

Fra ansættelser af unge arbejdsløse beboere som pladsmænd på byggepladser over ekstra hjælp fra hele sjakket til en lærling med indlæringsvanskeligheder til sponsoratet af en teknisk skole i Tanzania.

Det sociale entreprenørskab er indarbejdet som et mindset i organisationen og udøves omfattende – men sjældent som typiske strategisk planlagte indsatser.

Vi definerer det sociale entreprenørskab som sociale indsatser, der giver en merværdi tilbage til samfundet, de involverede mennesker og til os selv – for vi vil gerne være med til at sætte fokus på den store både menneskelige og økonomiske gevinst, alle vinder ved, at virksomheder gør en social indsats.


Eksempler på CSR i Enemærke & Petersen:


Tanzania: Støtte til unges håndværkeruddannelse


Enemærke & Petersen har siden 2010 støttet Nkwenda Youth and Farmers Training Centre i Nordtanzania, der er et uddannelsessted med 60 elever. Her er eleverne i lære som snedkere, murere, skræddere og bønder. Udover økonomisk støtte til håndværkerlærlingene har Enemærke & Petersen bl.a. sendt en delegation af to danske håndværkerlærlinge, en håndværksmester og vores direktør til Tanzania for både at undervise og selv lære i Nkwenda.
Projektet i Nkwenda er en del af en social støtteaftale som Enemærke & Petersen og alle medarbejdere i virksomheden årligt bidrager til i fællesskab.

Se videoen fra delegationens tur nederst på denne side.

Læs håndværkerlærlingene Christoffer og Caspar’s dagbog fra Tanzania her

Læs om den tanzanianske håndværkerlærling Mujuni’s rejse til murernes danmarksmesterskaber i Hjørring her.

 

Aarhus: 37 unge arbejdsløse beboere kom i job på boligrenoveringer

Før de omfattende renoveringsarbejder gik i gang på Langkærparken og Rosenhøj var de kategoriseret som ”langt fra arbejdsmarkedet”. Men en ambitiøs beskæftigelsessamarbejde mellem boligselskaberne, Bygop og Enemærke & Petersen fik 37 unge arbejdsløse beboere i arbejde på byggeprojekterne – I dag er mere end halvdelen af de unge stadig i beskæftigelse eller i lære som håndværkere.


Aalborg: Henning var ”langt fra arbejdsmarkedet” – i dag er han byggeleder


Henning Goth er i dag byggeleder hos Enemærke & Petersen. Men tilbage i 2016 var Henning “langt fra arbejdsmarkedet”. Han havde været langtidsledig i 2,5 år efter et langt arbejdsliv i byggebranchen. Og som 60-årig, så mulighederne for beskæftigelse ikke lovende ud. I sommeren 2016 fik Dan Jensen fra Enemærke & Petersens afdeling i Aalborg muligheden for at få Henning i praktik – og det tilbud tog Dan imod. Også selvom at det krævede lidt ekstra overskud og opmærksomhed fra alle i afdelingen at hjælpe Henning ind i arbejdsrutinen igen. Men Hennings evner var samtidigt overbevisende og den 15. oktober 2016 skrev han under på en helt almindelig jobkontrakt som byggeleder i Enemærke & Petersen.

Læs hele Hennings historie her.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Troels Aggersbo

Adm. Direktør

20 76 03 20

ta@eogp.dk

Vil du møde et par af vores tømrerlærlinge?
Socialt entreprenørskab i Afrika

“Vi viste tillid ved at give dem nøglerne til skurvognen”

Læs mere her:

“Jeg er husmor her i skurbyen”

Læs mere her:

Zobair fik læreplads: Hvis jeg bliver god til dansk, vil jeg gerne læse videre til bygningskonstruktør

Læs mere her:

Tobias blev pladsmand: “Det er jo meget hyggeligere at gå og snakke med nogen her end at sidde derhjemme”

Læs mere her: