Menu

24. juni 2020

Enemærke & Petersen donerer to håndværkere til børnekrisecenter

Enemærke & Petersen har doneret håndværkeres flittige arbejdstid, som bl.a. bruges til at opsætte køkkener fra IKEA, male og brandsikre krisecentret Johannahusets nye lokaler.

Til august åbner et nyt krisecenter på Christianshavn i København, hvor børn og unge kan komme og gå 24 timer i døgnet. Johannahuset er skabt på initiativ af leder Jette Wilhelmsen, fordi mange børn og unge ikke kan få tag over hovedet og et varmt måltid mad, hvis de har det svært på hjemmefronten.

For at hjælpe Johannahuset godt på vej har Enemærke & Petersen doneret to håndværkeres arbejdstid  samt en maler og malergrej i en uges tid. Lige nu hjælper de til med at gøre Johannahuset klar til de første børn og unge.

– Vi er med til at indrette Johannahuset ved bl.a. at skabe mere sikkerhed i byggeriet. Ikea sponsorerer køkkener, som vi sætter op. Det, vi egentlig giver Johannahuset, er vores hænder og tid. Vi er meget glade for at støtte Johannahuset, fordi de gør et stort og vigtigt arbejde. Det er en rigtig god sag, siger John Svenstrup, der er serviceleder i Enemærke & Petersen.

 

 

Afhængig af donationer

Johannahuset bliver det første krisecenter for børn og unge i Danmark, når det efter planen skal stå klart d. 15. august 2020. I Johannahuset vil leder Jette Wilhelmsen og frivillige står klar med sengepladser, juridisk rådgivning, omsorg og mad til de børn, der har brug for det.

– Vi har åbent alle døgnets timer. Enemærke & Petersens og IKEA’s donationen af køkken er vigtige, fordi køkkenet skaber rammerne for netop det fysisk møde og omsorgen, der dertil hører, siger Jette Wilhelmsen.

Jette Wilhelmsen er stifter og leder af Johannahuset

Fordi Johannahuset er en nonprofitorganisation er Jette Wilhelmsen afhængig af hjælp udefra for at få krisecentret til de unge til at løbe rundt:

– Donationerne betyder, at vores nye initiativ kan lade sig gøre. Vi er afhængige af, at der er nogen, som tror på os. Uden donationer eksisterede Johannahuset ikke. Vi er dybt afhængig af støtte udefra, og alle donationer går direkte til arbejdet med de unge og børnene.

Håndværk i en god sags tjeneste

Bjarne Lund Jørgensen er en del af teamet af håndværkere fra Enemærke & Petersen, der hjælper med at sætte de nye køkkener op i Johannahuset. Han er glad for at støtte op om den gode sag:

– Det her job adskiller sig lidt ved, at normalt så sætter vi kun køkkener op og lægger bordplader. Det dér med fx brandsikringer, det plejer vi ikke at gøre, og så plejer ikke at være det samme sted i så mange timer. Vi skal arbejde otte dage i Johannahuset, siger han.

Bjarne Lund Jørensen (t.v) og kollegaen Omran er trukket i arbejdstøjet i Johannahuset på Christianshavn

Bjarne Lund Jørgensen er glad for at gøre noget, der kan hjælpe Johannahuset godt på vej:

– Jeg er rigtig glad for at hjælpe børnene. Hvis man kan hjælpe nogen, der har det svært, så er det jo bare fedt.

Læs mere om Johannahuset her

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Social entreprenør

Læs mere her

Enemærke & Petersen får jubilæumspris til Building Awards: ”Det sociale arbejde er en del af vores DNA”

Få historien her

Enemærke & Petersen skærper fokus på social dumping

Få historien her

Ingen adgang uden ID-kort: Byggeplads lukker af for social dumping

Få historien her

Flere udsatte skal have job i byggebranchen: ”Det er en del af løsningen på den manglende arbejdskraft”

Få historien her