Menu

8. november 2019

Enemærke & Petersen får jubilæumspris til Building Awards: ”Det sociale arbejde er en del af vores DNA”

Enemærke & Petersen vinder Jubilæumspris for Samfundsansvar til årets Building Awards. Hæderen er især baseret på Enemærke & Petersens indsats med at få socialt udsatte og indvandrerkvinder i arbejde

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) uddelte under Building Awards 2019 en særlig Jubilæumspris for Samfundsansvar til Enemærke & Petersen. Enemærke & Petersen var nomineret for sit sociale engagement i at skabe bedre arbejdsvilkår og flere praktikpladser for unge.

FBSA’s valg faldt på Enemærke & Petersen, fordi virksomheden ønsker at gøre en forskel og kobler indsatsen til deres forretning til stor inspiration og efterlevelse for resten af branchen. Og prisen vækker glæde i Enemærke & Petersen:

– Det er fantastisk at modtage pris og anerkendelse for den store sociale indsats vores medarbejdere har gjort igennem de sidste mange år. Vi er ydmyge og taknemmelige, og vi vil forsat styrke arbejdet med at tænke social beskæftigelse ind som en naturlig del af vores byggeprojekter i fremtiden, siger Anders Sørensen, der er forretningsudvikler i Enemærke & Petersen.

Social bæredygtighed skal sikre fremtidens byggeri
Ifølge Ugebrevet Mandag Morgen har mere end 50.000 unge mellem 18 og 29 år inden for de seneste to år hverken haft job eller en påbegyndt uddannelse, hvilket har skabt en langt større gruppe af udsatte unge end for bare 20 år siden.

Særligt problemstillingen med at løsne op for den negative spiral er blevet en af Enemærke & Petersens mærkesager. Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen arbejder derfor til dagligt med at få byggebranchen til at fokusere mere på social bæredygtighed:

– Vi gør en dyd ud af at tage et samfundsansvar i Enemærke & Petersen, og det er en del af virksomhedens hjerteblod som social entreprenør. Vi tror på, at man må løfte i flok, og derfor forsøger vi også altid at åbne døren ind til arbejdsmarkedet for socialt udsatte, når vi starter byggeprojekter, siger Anders Sørensen og uddyber:

– Vi kan ikke gøre det alene, så vi arbejder på projekter, der både kan få os selv, bygherrer og kommuner til at gøre det til en fællesindsats, som prioriteres i byggeprojekter.

To priser på aftenen
Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar uddelte prisen i anledningen af foreningens 5-års fødselsdag. Udover Jubilæumsprisen For Samfundsansvar vand TRUST-partnerskabet, som Enemærke & Petersen er en aktiv del af, også Procesprisen til årets Building Awards. Enemærke & Petersens administrerende direktør, Henrik Mielke, var normeret til Hædersprisen, men det var Aarsleffs topchef Ebbe Malte Ivertsen, der trådte tilbage efter 20 år, som løb med prisen.

Building Awards 2019 er et samarbejde mellem Licitationen, Bygherreforeningen, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA), Lean Construction, Boligfonden Kuben, Dansk Arkitektur Center, Foreningen for Rådgivende Ingeniører (FRI) og Dansk Byggeri.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Anders Sørensen

Bæredygtighedschef

41393100

aso@eogp.dk

Palle får de unge i job: “Vi skal hjælpe de lidt mere skæve personligheder på vej”

Læs mere om vores sociale indsatser her:

“Jeg er husmor her i skurbyen”

Læs mere her:

Nasima og Tahcill – Beboere i Bispehaven og vores nye medarbejdere

Læs mere om vores sociale indsatser her:

Det Bedste Boligsociale Projekt i 2017 fik 24 unge beboere i arbejde

Få historien her