Menu

13. september 2018

Vores håndværkere giver 10.000 kr til håndværkerelever med særlige behov

Enemærke & Petersen-teamet på Albertslund Vest-renoveringen vandt 10.000 kr i en firmavideokonkurrence – og tanken var egentligt, at pengene skulle bruges til teambuilding. Men håndværkerne ville hellere bruge pengene til at give unge mennesker fra bo-, arbejds- og uddannelsesstedet Grennessminde en ekstra hånd i rejsen mod håndværksfagene. 

”På vores fredagsmøder talte vi om, hvad vi skulle bruge pengene til – vi gik i tænkeboks og så en dag kom Claus og spurgte om, vi ikke skulle donere pengene til et godt formål?” Sådan fortæller Enemærke & Petersens tømrer Lars Olsen om de 10.000 kr, som teamet fra byggepladsen i Albertslund netop har overrakt til Grennessminde i Taastrup – et bo-, arbejds- og uddannelsessted for unge med særlige behov, som fokuserer på at lære de unge håndværk.

Stoltheden ved et håndværk
Og tømrer Lars Olsen er sikker på, at pengene er landet det rigtige sted: ”Vi synes jo, det er fantastisk at bruge pengene på unge, der i Grennessminde har et fristed, hvor de kan have det rigtigt godt. De har måske ikke almindelige studiekompetencer – med jeg kan se, at de kan bruge deres hænder og kreativitet, og det er jo ret alletiders. Den stolthed de får er guld værd og de er med til at glæde og hjælpe andre mennesker igennem deres håndværk”.

De unge lærer håndens arbejde
På Grennessminde er det en glad direktør, Hanne Danielsen, der tager imod pengene fra håndværkerteamet: ”Her på Grenessminde lærer vi de unge håndens arbejde, så det væsentligste for os med denne donation er, at håndværkere giver vores unge et skub mod at blive kommende kollegaer – og at de faglærte viser en respekt til dem, der er på vej af deres vej.” Og hvad skal pengene så gå til? Det kan direktør Hanne Danielsen allerede svare på: ”Vi køber en kap-geringssav, et træskærerværktøj, fordi vi ønsker et stykke værktøj, som vores unge kan lære at bruge og derigennem blive endnu dygtigere.”

Enemærke & Petersen-teamet fra Albertslund Vest vandt de 10.000 kr i en intern videokonkurrence, som er en del af virksomhedens ambition om at blive Danmarks bedste arbejdsplads – i videoen gav teamet et overbevisende bud på, hvad Danmark bedste arbejdsplads er. Grennessminde er et bo-, arbejds- og uddannelsessted og en vækstfokuseret social-økonomisk virksomhed. Grennessminde støtter, huser, uddanner og kvalificerer unge med særlige behov til et aktivt og bidragende samfundsliv i samarbejde med det øvrige arbejdsmarked.

Foto: Grennessminde/Peter Sørensen

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

“Håndværkerne har været gode til at småsnakke – og det betyder meget for de ældre”

Læs mere her

“Vi viste tillid ved at give dem nøglerne til skurvognen”

Få hele historien her

Sådan gør en ny terrasse en forskel i Gellerupparken

Læs mere her