Menu

14. juni 2023

Enemærke & Petersen går i jorden med sit første eget ejendomsudviklingsprojekt

Et grundstykke i Ry ved Silkeborg danner rammen om vores første ejendomsudviklingsprojekt, hvor vi selv står for hele udviklingsprocessen.

ejendomsudvikling Enemærke projektudvikling Ry

Projektchef Patrick Phil Andersen og afdelingsleder projekt- og ejendomsudvikling Torben Brix

 

Enemærke & Petersens afdelingschef for ejendoms- og projektudvikling Torben Brix er en tilfreds mand, efter det første spadestik er taget til 64 nye familieboliger i Ry:

– I Enemærke & Petersen har vi arbejdet med projektudvikling af boliger for private aktører i en årrække. Her har vi har været med som sparringspartner og entreprenør fra de tidligste faser – derfor er det også faldet os naturligt nu at tage skridtet videre og selv gå i gang med at udvikle nye boliger.

 

Går ind i projekt- og ejendomsudvikling på flere niveauer
Enemærke & Petersen har en dansk kapitalfond og slutbruger i ryggen på dette projekt, og for entreprenøren handler det om at identificere muligheder for ejendomsudvikling og så gå ind i dem på den måde, der giver mening for forretningen, fortæller Torben Brix:

– I vores forretning går vi ind i projekt- og ejendomsudvikling på en række forskellige niveauer: Vi kan gå ind helt tidligt i de kæmpestore boligprojekter og være sparringspartner for f.eks. pensionskasserne eller arbejde sammen med projektudviklingsteamet hos MT Højgaard Property Development, som vi har gjort på nybyggeriet af Kildegården i Roskilde. Og nu går vi så også ind og finder og arbejder med grundstykker, vi selv ønsker at udvikle. Vores interesse ligger primært i mindre projekter med tæt lav bebyggelser, samtidigt med at vi stadig i høj grad virker som sparringspartner på andre ejendomsudviklingsprojekter.

 

DGNB-guld – og ambitioner for bæredygtighed fremover
De 64 boliger i Ry ligger på en attraktiv grund nær golfbanerne i den østjyske by og skal certificeres til DGNB Guld – og certificeringen er en selvfølge, fortæller Torben Brix:

-Det passer os rigtigt godt, at de private investorer er yderst bevidste om bæredygtigheden i projekterne og at de forventer DGNB Guld-certificering. I de senere år har vi arbejdet intenst med at udvikle vores organisation indenfor DGNB og bæredygtighed, bl.a. uddannede vi 30 byggefolk til DGNB-konsulenter på én gang i 2021. Vi har bygget boligprojektet BoligVærkstedet i Jernbanebyen med det ultralave C02-aftryk på 3,7 og vi har gang i en lang række genanvendelsesprojekter og arbejder sammen på kryds og tværs i branchen, bl.a. med Genbyg, som vi købte os ind i november. Så vi taler meget gerne med investorer og fremtidige bygherrer, der er nysgerrige på, hvor langt man kan gå i fht C02-aftryk og genanvendelse.

Når de nye familieboliger i Ry står klar i 2024, skal de lejes ud igennem en privat udlejer.

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Køge Kyst: To nybyggede boligejendomme klar til indflytning uden fejl og mangler

Læs mere her

Hvordan styrer du et kæmpe nybyggeri som PensionDanmarks på Køge Kyst? – Her er vores fire bedste råd

Få historien her

PensionDanmark efter byggeriet: Derfor er det så vigtigt at gøre op med konfliktkultur

Læs mere her

Første spadestik på kæmpe nybyggeri

Få historien her