Menu

25. marts 2022

Byggebranchen poster 20 mia. i den her samarbejdsform – vi giver dig en gratis bog med insider-viden fra de mest erfarne praktikere her

For seks år siden startede de første strategiske partnerskaber op og i dag har bygherrerne for alvor fået øjnene op for udbuds- og samarbejdsformen. Nu udgiver BUILD, Aalborg Universitet og entreprenøren Enemærke & Petersen de vigtigste praktiske erfaringer og viden om partnerskaber i en antologi skrevet af pionerer på området.

Nicolaj Frederiksen har som erhvervsPhD på det strategiske partnerskab TRUST levet og åndet strategiske partnerskaber i tre år og derfor var idéen om en antologi helt oplagt:
– Strategiske partnerskaber i stor skala har kun eksisteret i seks år og derfor er det ikke alle i branchen, der kender til udbuds- og samarbejdsformen. Samtidigt sidder der de her pionerer i alle dele af byggebranchen, som har indsamlet en fantastisk vigtig viden og den ville vi meget give videre til resten af branchen, fortæller Nicolaj der i dag har færdiggjort PhD’en og nu er videnskabelig assistent hos BUILD – Institut for Byggeri, By og Miljø – der udgiver antologien ”Erfaringer og fakta om strategiske partnerskaber”


40 skolebyggeprojekter til tiden, til budget, i høj kvalitet og uden konflikter

Entreprenøren Enemærke & Petersen er medudgiver på antologien og for forretningsudviklingsdirektør Peder Johansen har det været et con amore-projekt:
-Hos Enemærke & Petersen har vi f.eks. oplevet hvordan TRUST, som er vores længst kørende partnerskab, har resulteret i over 40 skolebyggerier og daginstitutionsprojekter, der alle er afleveret til tiden, indenfor budget, i høj kvalitet og uden konflikter. Det er bemærkelsesværdigt i en branche, der er så præget af konflikt, budgetoverskridelser og forsinkelser. Vi vil rigtigt gerne være med til at udbrede viden om partnerskaber og integrerede samarbejder, fordi vi naturligvis gerne vil være en del af endnu flere frugtbare og vellykkede samarbejder i fremtiden. Derfor er vi også glade for at antologien kan downloades gratis på BUILDs hjemmeside.

23 sværvægtere bidrager
Antologien har ikke færre end 23 bidragsydere fra alle dele af byggebranchen – og det er en række sværvægtere indenfor strategiske partnerskaber, læseren kan møde. Fra bygherresiden er det bl.a. Rasmus Brandt Lassen, direktør for Bygningsstyrelsen og initiativtageren til TRUST, Lone Zeeberg Nielsen og Birgitte Fæster fra boligorganisationen fsb og Nina Skjøt (tidl. Byggeri København), samt Mette Kilde Corfitzen og Nicolai Kragh Pedersen fra BUF, Københavns Kommune. Fra rådgivere og udførende er det TRUST-folkene Kim Thinggaard, Uffe Bay-Smidt, Lars Jess Hansen fra Enemærke & Petersen, Klaus Eichild Petersen fra Enemærke & Petersen og Bo Grenaa Bodi tidl. Enemærke & Petersen, den tidligere JJW-partner Anders Holst Jensen, Bente Rørbæk Jørgensen tidl. Rørbæk og Møller, Britt Nemmøe fra Rubow Arkitekter og Susanne Skjellerup Thomsen fra EKJ Rådgivende Ingeniører. Byggeforskerne giver også deres besyv med her i blandt Lasse Fredslund og Stefan Christoffer Gottlieb fra BUILD og Christian Koch fra Aarhus Universitet, ligesom jurist Anders Jost Buch fra Molt Wengel bidrager.

Antologien kan downloades gratis her.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Strategiske partnerskaber

Læs mere her

TRUST-partnerskabet viste sit værd på renoveringen af Bispebjerg Skole

Få historien her

Sådan eliminerede TRUST risici under renoveringen af Holberg Skolen

Få historien her

Det strategiske partnerskab TRUST følges tæt af byggeforsker

Få historien her