Menu

17. juni 2021

Erhvervspraktik: Lynløsningen der blev ”skidesjov”

Femten folkeskoleelever fra Ørestad Skole tilbragte uge 23 i selskab med Enemærke & Petersen i en lyn-arrangeret erhvervspraktik efter deres oprindelige praktikaftale gik i vasken

Det var den helt store redningsaktion, der gik i gang, da 8.klassen fra Ørestad Skole mistede deres oprindelige praktikaftale. Dansk Industri tog fat i Enemærke & Petersen, som gik i gang med at undersøge, om det var muligt at finde en løsning – konklusionen blev, at det var en oplagt mulighed for at lynafprøve et koncept for fremtidige praktikforløb, som f.eks. kan bruges under skolerenoveringer.  Byggecenterkæden Bygma stod også klar til at hjælpe eleverne og donerede gavmildt alle de byggematerialer, der skulle bruges under praktikken.

Enemærke & Petersens tømrer Kim Jørn Jensen og tømrerlærlingen Benjamin Wenneke blev praktiklærere for en uge og styrede slagets gang.

Vi mødte 8. klasses eleven Tymur Zavalyeyev, der efter et par dages erhvervspraktik hos Enemærke & Petersen fortalte:

-Det er skidesjovt, meget bedre end skolen. Vi skal bygge en loungesofa – Jeg kan godt lide, at det er praktisk og man ser resultatet med det samme. Det er sjovt, at vi både skal måle op, konstruere og løse udfordringer – det er nærmest ingeniørarbejde.

Slår et slag for håndværksuddannelser

Tømrer Kim Jørn Jensen styrede ikke bare slagets gang – han slog også et aktivt slag for, at de unge vælger et arbejde som håndværker. Han fortalte om uddannelsen og om de oplevelser og muligheder, der ligger i faget. Kim henviser også gerne til, at eleverne kan tage en uddannelsessnak med den mere jævnaldrende lærling Benjamin:

-Jeg er jo tudsegammel. Så hiv fat i Benjamin, hvis I vil vide mere om at blive håndværker. Jeg er dog så glad for jeres indsats i denne uge, at jeg ikke er i tvivl, om at jeg gerne ville vælge jer som lærlinge.

Måske håndværker, designer eller arkæolog

For Anton Emil Ringsmose Pedersen, der også går i 8. klasse, kunne livet som håndværker godt være en fremtidsmulighed:

-Det er rigtigt rart at komme i praktik her, fordi vi ikke bare skal sidde ned – men vi skal ud og bruge maskiner og vi lærer noget nyt. Jeg kunne måske godt tænke mig at være håndværker, men der er også andre uddannelser jeg tænker på. Det svinger mellem at blive designer, for jeg kan godt lide at tegne, men jeg kunne også godt tænke mig at blive arkæolog.

Gademøbler og rejsegilde  

Undervejs i praktikken fremstillede 8.klasses eleverne udendørs loungemøbler og plantekasser – et ønske fra Ørestad City Grundejerforening, der skal skabe mere liv i gaden omkring Ørestad Skole. Torsdag oplever eleverne den mere festlige del af håndværkerlivet, da de bliver inviteret til rejsegilde af Enemærke & Petersens direktør Henrik Mielke på Skolen ved Sundet, hvor de både fik en byggepladsrundtur, taler og en ristet pølse med på vejen.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Erhvervspraktik: Lynløsningen der blev ”skidesjov”

Læs mere her

Michael fik øjnene op for en anden vej som bygningskonstruktør

Få historien her

Byggelederpraktik: Kasper blev inspireret til en opfindelse

Læs mere her

Shirin er i praktik som byggeleder: ”Byggebranchen kommunikerer altså mest til mænd”

Få historien her