Menu

17. februar 2021

Byggelederpraktik: Kasper blev inspireret til en opfindelse

Kasper startede som praktikant hos Enemærke & Petersen og i dag er han ansat som byggeleder. Under praktikken fik han en idé, der kan bruges i arbejdet med bæredygtighed i byggeprocessen.

Kasper Borowik

Vi møder Kasper Borowik i skurvognen på Højstrupparken i Odense. Her er renoveringen af 587 almene boliger i fuld gang. Det er Fyens Almennyttige Boligselskab, der er bygherre på den omfattende renovering af alt lige fra køkkener og badeværelser til altaner og gavle.

Kasper har været tilknyttet det store renoveringsprojekt siden januar 2020, hvor han startede i praktik hos Enemærke & Petersen.


Teamet
– Kollegerne har virkelig mod på at hjælpe en. De lytter også til dig, hvis du har nogle ideer. Det har det her team været super gode til. Man får noget ansvar, og de har fået mig til at føle, at jeg var en del af teamet på lige fod med de andre, forklarer Kasper og fortsætter:

– Som praktikant bliver man ikke bare skubbet til side og får de dårlige opgaver. Man går ud med en følelse af, at det har været godt. Kasper, der har en baggrund som anlægsgartner, har taget sin uddannelse som bygningskonstruktør på UCL i Odense.


Søg din praktik i Enemærke & Petersen nu


Opgaverne

Kasper lægger vægt på, at man som praktikant skal være forberedt på at løse alle slags opgaver:

– Det er altid nogle opgaver, der er sjovere end andre, men sådan er det jo. Man kan ikke kun lave de sjove ting.

For Kasper har det også været vigtigt at vide, hvor han kunne få hjælp til sine opgaver.

– Her har der virkelig været styr på tingene. Det er tydeligt, hvem der står for hvilke opgaver. Det har betydet, at jeg altid har altid vidst, hvem jeg skulle gå til.

Da Kaspers praktik var slut, blev han tilbudt at blive hos Enemærke & Petersen og fortsætte som studiemedarbejder to dage om ugen, mens han skrev bachelorprojekt.


Idéen
Kasper valgte at skrive sit bachelorprojekt om bæredygtighed, som han havde arbejdet med i hele praktikforløbet. Netop i Højstrupparken er der fokus på det emne, da en del af renoveringen skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarden.

– I mit praktikforløb synes jeg, at vi manglede en app til at arbejde med DGNB. En app der både kunne fungere på computer og mobil, så man også kunne bruge det ude på byggepladsen, forklarer Kasper og fortsætter:

– Jeg ville gerne bruge app’en som kvalitetssikringsredskab og modtagelseskontrol ude på byggepladsen, fx når underentreprenører kommer med materialer som maling, der afgasser meget. Så skulle man gå ud på pladsen, scanne produkterne og tjekke, om de er godkendt til at blive brugt i projektet.

Kasper lavede en prototype på app’en og endte med at få karakteren 10 for sit bachelorprojekt. Hos Enemærke & Petersen kan man også se potentialet i app’en. Kasper skal derfor præsentere den for et team af Enemærke & Petersens bæredygtighedsspecialister, der skal vurdere, om Kaspers prototype eventuelt skal udvikles til en app, som kan tages i brug på Enemærke & Petersens byggepladser.


Fuldtidsansættelsen
I dag er Kasper ansat som byggeleder hos Enemærke og Petersen og arbejder fortsat i Højstrupparken.

– De åbnede allerede op for muligheden for fuldtidsansættelse halvanden måned inden, jeg blev færdig. Det gav lidt ro på, at jeg ikke skulle ud og lede efter job. Det var en dejlig følelse at skrive kontrakten under, inden jeg havde taget min eksamen. Så vidste man, at fremtiden var på plads.

Søg din praktik i Enemærke & Petersen nu

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Carina Schou Ballegaard

HR konsulent

22 16 90 72

cbg@eogp.dk

Michael fik øjnene op for en anden vej som bygningskonstruktør

Få historien her

Shirin er i praktik som byggeleder: ”Byggebranchen kommunikerer altså mest til mænd”

Læs mere her

Michael fik øjnene op for en anden vej som bygningskonstruktør

Læs mere her