Menu

3. marts 2022

Enemærke & Petersen A/S overgår forventningerne i regnskabet for 2021

For Ringsted-entreprenøren har 2021 været et yderst tilfredsstillende år med fremgang i både omsætning, overskud og ikke mindst i ordrebeholdning

Troels Aggersbo direktør i Enemærke & Petersen
Der er glæde over hele linjen i Enemærke & Petersens hovedkvarter på den røde murstensgård i Ringsted:

-Vi er stolte over at kunne præsentere et virkeligt flot regnskab for moderselskabet Enemærke & Petersen A/S i 2021. Det har især stor betydning for mig, at vi står med den hidtil største ordrebeholdning i Enemærke & Petersens historie på 4.397 mia. kr. – det er et spring på 741 millioner siden sidste år.

Fortæller Enemærke & Petersens nye adm. direktør Troels Aggersbo om tallene for 2021. For Troels skal baggrunden for den betydelige stigning i ordrebeholdningen findes i en tendens i byggebranchen:

– I de sidste fem år er det interessebaserede samarbejde for alvor kommet på dagsordenen og vi har været med på den agenda fra starten. Vores tre strategiske partnerskaber og en række IPD-inspirerede samarbejder fylder godt op i vores ordrebeholdning og fortæller os igen, at når vi satser på at udvikle bedre samarbejder, så opnår vi også økonomiske fordele.

Troels Aggersbo står med et regnskab hvor overskudsgraden (EBIT-margin) i 2020 var på 4,7 og her i 2021 er oppe på 5,5. Omsætningen er steget fra 2.047 mia. i 2020 til 2.314 mia. i 2021. Og til det knytter direktøren følgende ord:

– De sunde tal giver en stærk indikation om, at vi står med en sund og velfungerende organisation, hvor alle medarbejdere virkeligt gør en flot indsats hver dag. For et år siden lagde vi en forventning til overskudsgraden for 2021 på ca. 4,7 og er derfor meget stolte over, hvordan organisationen har præsteret, når vi når helt op på 5,5.

De pæne tal er en klar motivation for den nye direktør, som tiltrådte 1. februar 2022:
– Med de her tal følger vi vores strategi 2025 og vækster som planlagt. Jeg oplever at stå i spidsen for en organisation med et solidt fundament og en stærk kapacitet med kompetente medarbejdere – vi har mod på mere, så det går vi naturligvis efter.

Tallene der præsenteres i denne artikel, er udelukkende for Enemærke & Petersen-koncernens moderselskab Enemærke & Petersen A/S.
Enemærke & Petersen-koncernen består af Enemærke & Petersen A/S og datterselskaberne Nembyg og Raunstrup.

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Enemærke & Petersen får ny administrerende direktør fra egne rækker

Få historien her

Om Enemærke & Petersen

Få historien her

Direktøren: Sådan sikrer man god kapacitet til nye byggeprojekter

Få historien her

Vandt projekter for en halv milliard i oktober

Få historien her