Menu

17. marts 2017

Enemærke & Petersen leverer solidt årsregnskab

Årsregnskabet 2016 viser en stærk bundlinje og et flot overskud selv i et år, hvor opgaverne først strømmede ind i sidste kvartal.

”I Enemærke & Petersen ser vi 2016 som et meget tilfredsstillende år” fortæller adm. direktør Henrik Mielke om årsregnskabet. ”Vi har formået at leve op til vores forventninger til dækningsgraden og overskud i et år, der også har budt på udfordringer.” udtaler Henrik Mielke ”Vi er kommet ud med en EBIT grad på 5,4, som er bedre end forventet, hvilket fortæller os, at vi budgetterer rigtigt fornuftigt på byggeprojekterne og er gode til at holde fast i omkostningerne.”

Et skævt år – med en fin slutning
”Man kan sige, at 2016 er det år i virksomhedens historie, hvor vi har haft den mest skæve fordeling i ordretilgangen” fortæller Henrik Mielke ”Den første halvdel af året var præget af en stilstand i markedet som følge af den nye udbudslov og det kunne vi mærke på ordretilgangen. Stilstanden – og et par udsatte projekter – afspejler sig derfor også i omsætningen på 1,63 mia. kr., hvilket er lidt lavere end forventet. I sidste kvartal kom der så skub i tingene, da vi vandt en række store opgaver og i november fik Københavns Kommunes strategiske partnerskab.” og Henrik Mielke afslører også, at ordretilgangen i 2016 ligger på 1,65 mia. kr. i 2016 ”Og faktisk er projekterne fra det strategiske partnerskab ikke regnet med her, da de først kommer med, når de enkelte projekter sættes i gang over de næste år.”

Plads til forbedringer
Den administrerende direktør ser også steder i regnskabet, hvor der er plads til forbedringer: ”Vi skal blive bedre til at tjene penge i vores service-forretning, som bl.a. står for drift og vedligehold af ejendomme, her skal vi have en større volumen af opgaver ind fremover.

Ordrer på nybyggeri af boliger
For Henrik Mielke skal grunden til det gode resultat i 2016 findes hos medarbejderne: ”Der er blevet arbejdet fokuseret i hele organisationen for at sikre økonomisk sunde projekter og samtidigt er der blevet gjort en stor indsats for at sikre, at vi går ind i 2017 med en spændende opgaveportefølje.” Henrik Mielke peger her på nybyggeri af boliger som et nyt indsatsområde, der skal være med til at styrke Enemærke & Petersen i fremtiden: ”Vi er rigtigt tilfredse med at se nedover en række ordrer, der både inkluderer vores speciale indenfor renovering og vores nye satsning på nybyggeri som f.eks. boligområdet Den Grønne Fatning i Herlev.”


Fakta fra Enemærke & Petersens årsregnskab 2016:
Omsætning før skat: 1,63 mia. dkr.
EBIT margin: 5,4
EBIT (resultat før skat): 88,1 mio. dkr

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her

Vi sender friske byggenyheder til din inbox én gang om måneden

Kontakt

Troels Aggersbo

Adm. direktør

20 76 03 20

ta@eogp.dk